AJ och Lindgren på 100-listan

Både Aftonbladet och Expressen har gjort en lista över "De bästa idrottarna i Sverige 2007".
På Aftonbladets lista hittar vi Andreas Jonsson på plats 86, med motiveringen: Sveriges främste förare, vann GP både i Danmark och Tyskland.
Personligen så tycker jag att han förtjänar en bättre plats på rankningen men man ska vara glad över att sporten speedway finns med på listan då sporten inte verkar vara någon favorit hos sportens redaktioner på ställen runt om i Sverige. Men Andreas förtjänar att vara med på listan med sin skadedrabbade säsong lyckades han att två GP:n varav det i Danmark kom som en mindre chock.

I Expressens papperstidning ska deras lista ha stått och jag har inte läst den själv. Men enligt andra så ska Fredrik Lindgren hamnat på 57:e plats och Andreas Jonsson på plats 80. Det här kan man ju verkligen se på olika sätt om dte var rätt eller fel. Jag tycker att glappet dem emellan inte skulla ha varit så stort. Andreas gjorde verkligen en riktigt bra säsong med tanke på skadorna som gjorde att han fick stå över mycket kör-tid och även en gp-tävling. Men han vann ju två GP:en som sagt.
Fredrik Lindgren har haft en strålande säsong. Han har höjt sin nivå avsevärt och han tog verkigen chanserna med bravur då han fick köra de svenska GP-tävlingarna. Fredrik tycker jag förtjänar att komma före Andreas, men tanke på vad han har åstadkommit 2007. Men om man jämför AJ:s och Fredriks placeringar så tycker jag att AJ är värd en placering närmare Fredrik.

Men den här listan kan väll knappt vara något de bryr sig så mycket om, eller jag skulle i varje fall inte göra det.  De som skrivit listorna kan inte ha varit helt opartiska.


God Jul

god jul

RSS 2.0