Ljung Wild Card-förare

Lite otippat har Peter Ljung fått Wild Card till Målillas GP. En anledning till att just han har fått det är hans insatser i World Cup speciellt kvalet i Coventry.
Jag hade nog hellre sett Jonas Davidsson som Wild Card-förare - enligt mig är han bättre och säkrare än Ljung. Men varför Davidsson inte fick Wild Card vet jag inte men vi får önska lycka till åt Peter Ljung.
Davidsson fick trots allt vara banreserv tillsammans med Tomas H Jonasson.

Äntligen kom säsongens andra bortaseger!

Äntligen! Som om jag har väntat på Dackarnas andra bortavinst för säsongen! Igår kom den och det var Rospiggarna som fick se sig besegrade med 46-50. Som sagt innan - en mycket viktig match och denna gång gjorde Dackarna vad som behövdes. Vinsten och även bonuspoängen gav ett avancemang till en andra plats i den jämna tabellen och framför allt så var den bra just för att Dackarna nu  har 3 av 5 matcher kvar att köra på bortaplan.
 
Bakom segern mot Rospiggarna ligger en riktigt bra laginsats och vassa starter. Dackarnas Topp-5 presterade jämna höga resultat. Hans Andersen var helt outstanding fram till nomineringsheaten då segern redan var fixad. Poängbäst igår och verkar vara påväg uppåt vilket är oerhört viktigt för framtiden!
På gång uppåt verkar äntligen PK vara och dessutom så var han snabbast runt ovalen igår! 10poäng blev det igår och vi hoppas att det fortsätter i samma stil! 10poäng körde även Andreas Jonsson ihop och visar att hans form är lika stabil som vanligt.
Fredrik Lindgren och Troy Batchelor tog 8 respektive 4poäng och det är bra. Det var mycket viktiga poäng som gav poängfördel för Dackarna i heaten. Lindgren tog tre ettor men de gav Dackarna tre 2-4:or. Troy tog en heatseger och hade Hans Andersen bakom sig - 1-5:a.
Förutom bra resultat från Topp-5 så hängde Dackarna med på reserven och det kan man tacka Ludvig Lindgren för som tog 7poäng och var inblandad i en 1-5:a. Riktigt bra att Dackarna tog poäng även från reservplats!
Vilket gjorde en bra kollektiv insats och det hoppas jag att vi får se mer av och hellst redan nästa vecka då Dackarna tar emot Elit Vetlanda på G&B Arena.

Rospiggarna 46
1. Greg Hancock 13
2. Charlie Gjedde 5
3. Janusz Kolodziej 8
4. Mateusz Szczepaniak 0
5. Adam Shields 5
6. Jonas Messing 3
7. Krzysztof Slabon 12
8. Andreas Messing 0

Dackarna 50
1. Hans Andersen 11
2. Troy Batchelor 4
3. Fredrik Lindgren 8
4. Peter Karlsson 10
5. Andreas Jonsson 10
6. Christian Agö -
7. Ludvig Lindgren 7
8. Christian Isomettä 0

Publik: 3 705

Masarna Avesta - Smedarna 53-43
Piraterna - Indianerna 55-41
Västervik - Hammarby 56-40
Elit Vetlanda - Lejonen 51-45

Viktig match för Dackarna på Orionparken

Ikväll kör Dackarna en oerhört viktig bortamatch på Orionparken i Hallstavik - ska det usla bortafacit vända så är det ikväll det ska ske. För nu återstår endast sex matcher innan slutspelet drar igång och för Dackarna avgörs fyra av dem på bortaplan. Med tanke på det måste Dackarna börja vinna på bortaplan.

Återigen så hänger mycket på Dackarnas Topp5 - de måste prestera för att det ska bli vinst. Formen hos topp 5 är svår att beskriva då det har varit blandade resultat sedan förra onsdagen. Men att PK har det tungt är fortfarande tydligt - i Polen tog han endast 5+2 och dubbelmatcherna i Dackarna gav inte heller så stor poängskörd. Han måste börja komma igång och självklart hoppas man alltid som Dackesupporter att det ska vända en tisdags-kväll.
Fredrik Lindgren som inte var nöjd med sin insats efter dubbelmatcherna i Målilla har blandat resultaten som vanligt. I England körde han ihop 12poäng med det bara blev 3+1 i Polen. Han brukar köra bra i Sverige och får han till starterna så fortsätter han nog med det ikväll.

Hans Andersens form har varit stabil men inte på lika hög nivå som till exempel förra året. Hans tar runt 10poäng och i Polen tog han 10+2. Det går trots allt sakta men säkert uppåt och i Hallstavik brukar Hans köra riktigt bra.
Andreas Jonsson håller också en stabil form och har under två matcher i England tagit 10poäng och 15poäng. I Polen plockade han 14+1poäng. Så det ser riktigt bra ut för AJ:s del och jag tror att han vill prestera ikväll.
Det vill nog också Troy Batchelor som får fortsatt förtroende och det vill han nog fortsätta att ha. För åker han som han gjorde i onsdags så undrar jag om inte han bör vara med resterande matcher för Dackarna. Hur som hellst så har Troy visat bra form i England där han tog 12+1 men hade det lite tyngre i Polen där det blev 5+1. Men är han fortsatt lika startsnabb så kommer det nog gå bra för honom ikväll.

Det kommer bli en spännande match ikväll men jag hoppas på Dacke-vinst. Optimisten i mig säger att de kommer vinna - men det har den sagt varenda bortamatch. Men jag ger inte upp att tro i alla fall.


Laguppställningar Rospiggarna - Dackarna

Rospiggarna
1. Greg Hancock
2. Charlie Gjedde
3. Janusz Kolodziej
4. Mateusz Szczepaniak
5. Adam Shields
6. Jonas Messing
7. Chris Slabon
8. Andreas Messing

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Troy Batchelor
3. Fredrik Lindgren
4. Peter Karlsson
5. Andreas Jonsson
6. Christian Agö
7. Ludvig Lindgren
8. Christian Isomettä

Grzegorz Zengota in - Topinka ut

Tomas Topinka har nu fått lämna Dackarna i förmån för den 20-åriga polacken, Grzegorz Zenguta som kommer ha 4,36 som ingångssnitt.
Zengota kör i den polska högstaligan för Zielona Gora där bland annat Fredrik Lindgren också kör. Där har han hittils kört säsongens alla matcher och plockar runt 5,5 poäng per match.
Zenguta finns även att hitta i startlistan till Junior-VM som körs den 5 Oktober i Tjeckien dit även Ludvig Lindgren och Troy Batchelor har kvalat in. Zengota tog sig vidare som femte man i den första semifinalen.
Om vi får se honom i Dacke-västen iår återstår att se men jag får väll lov att önska honom Lycka Till!

Dackarna blev 3poäng rikare!

Det var nya tag på G&B Arena ikväll och denna gången gick det vägen - vinst med 55-41. Det mesta låg i att Dackarna var med i starterna och kunde sedan kämpa upp sig under heatet om de inte var först iväg. 
Det var rolig speedway att se på; många fighter och tajt första böj. Det gick att köra om och ikväll visade förarna lite extra glöd - förlora två dagar irad fanns nog inte på kartan.

Men som sagt, det var jämt. Matchen började med en 4-2:a till Smedarna och sedan ett oavgjort heat. Därefter körde Fredrik Lindgren och Niklas Klingberg hem en 5-1:a till Dackarna vilket innebar 2-poängsledning till Dackarna. Ledningen släppte aldrig Dackarna. Ibland blev den större, men då tog Smedarna igen. Dackarna drog till slut iväg men det var inte försen efter heat 13 matchen kändes helt lagd i Dackarnas händer poängmässigt. Men det kändes rätt tryggt från heat 3 att det skulle resultera i Dacke-vinst. Men det var ju defenitivt inte oavgjort då.

Heat 13 tog Troy Batchelor och Fredrik Lindgren en 5-1:a som punkterade matchen då Dackarna ledde med 42-36. Sex poängs differens men med tanke på hur starka Dackarna sett ut tidigare under kvällen var det nog då matchen avgjordes. Trots att den egentligen avgjordes i det första nomineringsheatet då återigen Troy Batchelor och även Peter Karlsson fixade en 5-1:a. Men Hans Andersen och Fredrik Lindgren ville avsluta det sista heatet på samma sätt och körde in en 5-1:a efter en utav Andersens tuffa körningar.

Man kan säga att det vi inte fick se igår, fick vi se idag. Dackarna var med i starterna eller åtminstone i första böj som var oerhört tajt. Men vi fick se återupprepande bevis på att det gick att köra om. Tänket framför allt på heat 12 då Peter Karlsson, Krzysztof Kasorzak och Daniel King böt platser under hela heatets gång!

Om man ser till helheten så körde Dackarna bra idag men Peter Karlsson har det fortfarande tungt och kommer inte upp till normal standard. Niklas Klingberg skulle man kanske vilja ha någon mer poäng ifrån och likaså Claus Vissing. Men de kämpade väldigt hårt och om de skulle vara med i starten lite bättre hade säkert några poäng tillkommit.
Hans Andersen var en helt annan åkare om man jämför med igår. Bra starter och kämpade oerhört mycket - det syntes på honom att han ville vinna och göra bra ifrån sig idag. Han körde dessutom mycket tufft vilket man kan tycka olika om.
Fredrik Lindgren var han precis som Hans mycket bättre idag och hade ett par klockrena starter och det är roligt att se Lindgren åka så snabbt som han gjorde och kämpa sig till de där viktiga poängen.
Ludde Lindgren körde in 7poäng och snart har han kapacitet för någon till - kan bli riktigt bra.
Men den som imponerade och körde bäst var hemmadebutanten från Australien, Troy Batchelor. Han började dock lite avvaktande efter en hopplös start med en nolla. Men sedan var han igång och körde ifrån lagkamrater och motsåndare tre gånger om (3 heatsegrar). Han fick dessutom med sig en tredje plats men som gav poängöveratg till Dackarna.
Mycket bra debut och han vill åtminstone jag se mer av. Mycket startsnabb och körde riktigt fort så jag hoppas verkligen att vi får se han mer i Dacke-västen iår åtminstone på hemmabana.

Det var en seger som minst sagt satt skönt efter gårdagens förlust som kändes helt och hållet bortglömd när man idag satte sig i bilen och kunde lägga till tre poäng i Dackarnas rad på tabellen.
Nästa vecka samlas Dackarna uppe i Hallstavik för att möta Rospiggarna och jag hoppas att säsongens andra bortaseger kommer då. Rospiggarna är mycket bra men någon gång ska väll Dackarna vinna?

Dackarna 55
1. Hans Andersen 13
2. Troy Batchelor 10
3. Fredrik Lindgren 13
4. Niklas Klingberg 3
5. Peter Karlsson 8
6. Ludvig Lindgren 7
7. Claus Vissing 1
8. Christian Isomettä -

Smedarna 41
1. Krzysztof Buczkowski 6
2. Daniel King 10
3. Krzysztof Kasprzak 8
4. Martin Vaculic 1
5. Jonas Davidsson 5
6. Rory Schlein 10
7. Linus Eklöf 1
8. Robert Henderson -

Publik: 2298


Laguppställningar Dackarna - Smedarna

Wieslaw Jagus i Smedarna och Andreas Jonsson i Dackarna saknas för de kör match i Ryssland. Smedarna har valt att ersätta Jagus med Krzysztof Buczkowski. AJ erätts av Troy Batchelor som gör hemmadebut vilket kan bli roligt att se om den senaste tidens skadeproblem håller sig borta.
Ytterligare förändringar i Smedarna är att Linus Eklöf finns med på reserven och Robert Henderson har fått flytta ned till plats 8.
I Dackarna har även Niklas Klingberg tillkommit som tar platsen som Claus Vissing hade igår. Men Vissing får istället chansen från reservplats och därmed har Nicolai Klindt fått stå över denna match.

En ovan och intressant laguppställningar från Dackarnas sida och det ska bli roligt att se helt enkelt. Men de måste verkligen vara på tårna för två förluster, två dagar irad kan ta hårt.

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Troy Batchelor
3. Fredrik Lindgren
4. Niklas Klingberg
5. Peter Karlsson
6. Ludvig Lindgren
7. Claus Vissing
8. Christian Isomettä

Smederna
1. Krzysztof Buczkowski
2. Daniel King
3. Krzysztof Kasprzak
4. Martin Vaculik
5. Jonas Davidsson
6. Rory Schlein
7. Linus Eklöf
8. Robert Hendersson

Glömma och blicka frammåt

Det är väll det enda jag har att säga efter gårdagens förlust med 43-53 mot Lejonen. Jag brukar vara bra på att hitta ljusglimtar men det var lite svårare den här gången. Det negativa övervägde alldeles för mycket.

  • Dacke-förarna var urusla i starten, därav bara fyra heatsegrar som är alldeles för lite. Anmärkningsvärt är att Andreas Jonsson inte tog en enda.
  • Det var bara en förare i Dackarna som tog dubbelsiffrigt, Hans Andersen 10poäng. Vilket endå är något för lite. Men hade räckt om PK, Lindgren och Jonsson också tagit exakt 10.
  • Topp fyra var "down" samtidigt - sällsynt men kan hända och då blir det såhär, förlust.
  • Återigen Starterna... Jag kan på rak arm bara minnas ett heat där Dackarna var först iväg i starten. Det hände dock någon gång till men det räcker inte. De behöver inte vara snabbast iväg, men det vore endå kul om det var jämnt i starten.

Joo, det där med ljusglimtar. Heat 5: Nicolai Klindt var oerhört startsnabb och åkte ut med en Lejonförare i första böj och PK kommer på innern efter en bra start och resten av heatet körs det en fin parspeedway mellan PK och Klindt som leder till en 5-1:a. Mycket snyggt gjort av Klindt!
Klindt som tillsammans med Ludvig Lindgren körde på reserven fick ihop 8poäng tillsammans och det är bra om man jämför med tidigare matcher. Så där kan man inte klaga på med tanke på hur laget är uppbyggt.

Lukas Drymls bortfall låg nog lite i förlusten också - det behövs en förare som tar ca +5 på den sista ordinarie. Men han får vi vara utan ytterligare en vecka eller två. Claus Vissing som ersatte han ikväll tog bara en poäng men var nära att delta i ytteriligare fem-etta men snurrade bort sig. Men det finns potential i honom och jag tror att han gör bättre ifrån sig på reservplatsen. Där måste han köra bra för Klindt var väldigt vass igår också och visade att han också kan köra där.

Men igår kväll låg förlusten i topp-4. Fredrik Lindgren gick inte att känna igen efter den sista tidens fina körningar. Peter Karlsson är fortfarande svajig men jag hoppas verkligen att det vänder snart.
Men de fick bra motstånd. Ricky Kling, Piotr Swiderski och Nicki Pedersen som även tangerade Hans Andersens banrekord 55,9 körde riktigt bra och de övriga förarna tog de där viktiga poängen i många heat som fällde Dackarna för första gången på G&B Arena iår.

Dackarna 43
1. Hans Andersen 10
2. Peter Karlsson 7
3. Fredrik Lindgren 9
4. Claus Vissing 1
5. Andreas Jonsson 8
6. Ludvig Lindgren 3
7. Nicolai Klindt 5
8. Christian Isomettä -¨

Lejonen 53
1. Nicki Pedersen 15
2. Sebastian Ulamek 9
3. David Ruud 4
4. Tomasz Jedrzejak 2
5. Piotr Swiderski 11
6. Kim Almqvist -
7. Ricky Kling 11
8. Robert Pettersson 1

Publik: 6 368

Övriga Matcher
Hammarby - Masarna Avesta 51-45
Indianerna - Västervik 60-36
Rospiggarna - Piraterna 46-50
Smedarna - Eilt Vetlanda 45-51


Inför Dackarna - Lejonen

Det är uppladdat för två speedway-dagar i Målilla som inleds idag mot Lejonen och imorgon körs den matchen mot Smedarna sam blev inställd på grund av regn.
Eftersom det är speedway två dagar irad så finns det en tvådagarsbiljett som kostar 220kronor och kan köpas på plats ikväll.
Lejonen står alltså för motståndet ikväll och det kommer bli oerhört jämt. Dackarna kommer inte att vika ned sig så som de gjorde i Gislaved då inga inställningar funkade och dackarna förlorade med åtta poäng.
Det är tre poäng som är målet ikväll vilket då innebär vinst med minst 8poäng. Vilket är fullt möjligt. Men precis som vanligt måste Lindgren, PK, AJ och Hans prestera. Lite extra mycket ikväll kanske då Lukas Dryml fortfarande inte är körklar på grund av sitt knä. Istället blir det Claus Vissing som tar den sista ordinarie platsen vilket innebär att Nicolai Klindt och Ludvig Lindgren kör på reservplats. Det skulle även va kul om de kunde hota lite på reserven.
Men formen hos Dacke-förarna är stabil och det verkar som att Hans är påväg uppåt. Så förutsättningarna ser bra ut, men det gör det ju även hos Lejonen. Nicki Pedersen är svår att få stopp på och jag hoppas att de inte lägger någon energi på honom försen det verkligen gäller. Dessutom har de två förare som tidigare haft Målilla som hemmaplan; Sebastian Ulamek och Ricky Kling.
Men man vet aldrig hur banan är så mycket kan hända. Men jag hoppas verkligen på en seger till Dackarna för det är viktiga poäng som de kan köra hem under dessa dagar - sex stycken totalt.
Väl mött på G&B Arena ikväll!


Laguppställningar

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Peter Karlsson
3. Fredrik Lindgren
4. Claus Vissing
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Nicolai Klindt
8. Christian Isomettä

Lejonen
1. Nicki Pedersen
2. Sebastian Ulamek
3. David Ruud
4. Tomasz Jedrzejak
5. Piotr Swiderski
6. Anthon Götberg
7. Ricky Kling
8. Robert Petersson


Svensk bronsmedalj i lag-VM

Gårdagens final i Lag-VM vanns utav favoriterna Danmark. Polen pressade länge men tillslut gjorde Danmark ett ryck och man kan säga att tävlingen var klar efter det 24:e heatet.
Sverige fick en katastrofal start och hade bara fått ihop 3poäng på sex heat - Fredrik Lindgren vann sitt heat. Sedan började lite småpoäng att komma in och väldigt tidigt i matchen använde Sverige sin Joker. Den enda som kunde lyckas var Fredrik Lindgren och från yttern vann han heatet och det blev alltså sex poäng till Sverige som då började ha häng på trean Australien.

Sverige tog sig ganska snabbt om Australien som fick Jason Crump skadad efter duell med Peter Ljung. Jason Crump har drabbats av en fraktur i handen och kommer inte att köra tisdagens elitseriematch med ElitVetlanda.
Efter Crumps bortfall slocknade Australien helt, till och med Leigh Adams.
Men Sverige började avancera och började få kontakt med Polen och en andraplats och för ett tag så kändes det inte omöjligt att det skulle bli ett silver. Men Polen använde sig av sin Joker som de lyckades med då Gollob efter lite tur slutade tvåa och Sverige körde bort sig.

Men det blev ett brons. Vilket jag tycker är godkänt av detta lag. Men å andra sidan så skulle Nermark tagit någon poäng och Peter Ljung någon poäng till. Likaså Andreas Jonsson, 9 poäng för honom är för lite.
Jonas Davidsson gjorde en godkänd insats och hittade bättre inställningar förhållande vis snabbt än de andra svenskarna förutom då Fredrik Lindgren som var riktigt bra igår kväll. Han räddade Sverige gång på gång och visade vägen till en tredje plats.  

Danmark 49
1. Nicki Pedersen 11
2. Bjarne Pedersen 11
3. Kenneth Bjerre 9
4. Niels Kristian Iversen 7
5. Hans Andersen 11

Polen 46
1. Rune Holta 5
2. Wieslaw Jagus 12
3. Tomasz Gollob 14
4. Grzegorz Walasek 4
5. Jaroslaw Hampel 11

Sverige 39
1. Andreas Jonsson 9
2. Daniel Nermark  0
3. Peter Ljung 4
4. Fredrik Lindgren 16
5. Jonas Davidsson 10

Australien 21
1. Leigh Adams 6
2. Chris Holder 4
3. Jason Crump 3
4. Ryan Sullivan 5
5. Davey Watt 3

Lag-VM nästa!

Elitseriespeedwayen har nu tagit ett stopp och det är dags för Lag-VM. Det är som vanligt uppdelat i två "grundomgångar" där det vinnande laget är direktkvalificerade till Finalen. Tvåan och trean i grunomgångarna går vidare till Race Off där det gäller att placera sig etta eller tvåa för att komma till finalen.
Iår körs den första grundomgånge i Leszno, Polen den 12 Juli. Och där kommer följande lag och förare att köra:

Röd: Australien
1. Jason Crump
2. Leigh Adams (lagkapten)
3. Ryan Sullivan
4. Davey Watt
5. Chris Holder

Blå: Ryssland
1. Denis Gizatullin (lagkapten)
2. Grigory Laguta
3. Roman Povazhny
4. Artem Laguta
5. Emil Sajfutdinov

Vit: Ungern
1. Matej Ferjan
2. Sandor Tihanyi (lagkapten)
3. Jozsef Tabaka
4. Norbert Magosi
5. Laszlo Szatmari

Gul: Polen
1. Krzysztof Kasprzak
2. Rune Holta
3. Tomasz Gollob (lagkapten)
4. Jarek Hampel
5. Wieslaw Jagus

Den andra grundomgången körs den 14 Juli i Coventry, England och där får vi se det svenska laget och dessa:

Röd: Storbritannien
1. Scott Nicholls (lagkapten)
2. Chris Harris
3. Lee Richardson
4. Simon Stead
5. Olly Allen

Blå: Sverige
1. Fredrik Lindgren
2. Peter Ljung
3. Andreas Jonsson (lagkapten)
4. Jonas Davidsson
5. Daniel Nermark

Vit: Tjeckien
1. Matej Kus
2. Ales Dryml (lagkapten)
3. Adrian Rymel
4. Lukas Dryml ?
5. Lubos Tomicek

Gul: Danmark
1. Nicki Pedersen
2. Niels-Kristian Iversen
3. Kenneth Bjerre
4. Hans Andersen (lagkapten)
5. Bjarne Pedersen

Det är ett mycket tufft motstånd. Men chans till finalplats är stor om alla har en bra dag - men den finalplatsen säkrar vi i så fall i ett eventuellt Race Off för att slå Danmark blir alldeles för svårt. Men visst skulle det vara roligt om Sverige kunde skrälla - men det kan de vänta med i så fall till finalen.
Race Off körs i Vojens, Danmark den 17 Juli. Och det kan ju vara en fördel att få köra Race Off då det är på samma bana som finalen avgörs två dagar senare - alltså den 19 Juli.
Vi får önska vårat svenska lag lycka till och jag hoppas att få se dem i Finalen - vilken är den enda matchen jag har tillgång att se. För om några timmar åker jag till Cypern på semester och är inte hemma försen den 18 Juli. Därför kommer det också att vara dött här på bloggen en vecka. Men därför hänvisar jag till nedanstående länkar som har koll.
Så därför kan jag bara säga Ha det bra så länge och Lycka till Sverige!

Masarna
Speedwayworld
Livespeedway

TV-tider
Svt 24
14/7 Coventry  21.00
17/7 Race Off Vojens 19.30
19 /7 Final Vojens 19.30

Inställt

Matchen mellan Dackarna och Smedarna blev inställd på grund av regn.
Beslutet togs runt 19.00 men det var kanske klart tidigare då de inte ens släppte in publiken. Ett jäkla väder var det i alla fall - störtskur blandat med hagel. När beslutet togs duggade det innan det till slut lade av men banan var förmodligen inte i körbart skick sedan länge.
Lite synd att det blev inställt och nu får vi vänta till den 22juli innan det blir speedway på G&B Arena och då tar Dackarna emot Lejonen. Nytt datum till denna inställda match är fortfarande oklart.

Inför Dackarna - Smedarna

Efter förra veckans storförlust mot Indianerna så hoppas jag att Dacke-förarna är extra taggade ikväll då det är dags att möta Smedarna. Förra mötet mellan kvällens lag vann Dackarna med 41-55. Detta är också hittills den enda vinsten på bortaplan. Därför kan de ikväll på hemmabana ta säsongens första fullpoängare.
Med tanke på den fina hemmastatistiken så bör de lyckas, men man vet aldrig. Smedarna är ett bra lag trots de sena ändringarna - Robert Miskowiak har skadat sig och Daniel King ersätter. Detta medför att Robert Henderson får hoppa in på reserven och Linus Eklöf blir utanför uppställningen.

I Dackarna saknas Lukas Dryml som fick ytterligare problem med sitt knä efter helgens semifinaler i GP-kvalet. Emil Kramer, som gjorde en bra match med Dackarna i Vetlanda förra säsongen, får istället göra årsdebut i elitserien och detta på ordinarie.
Nicolai Klindt får därmed lämna reservplatsen till förmån av Ludvig Lindgren. Claus Vissing behåller sin plats och verkar vara i bra form då han förra veckan i England tog 8+2poäng.

Topp 4 har kvar sina platser och vi får hoppas på bättre resultat ikväll. Hans Andersen har börjat komma igång då han i England tog 11p och i Polen 10+2. Trots det har Hans Andersen fått lämna över kaptensansvaret till Andreas Jonsson då Hans har problem med formen och ska koncentreara sig på att hitta den. Så vi får önska AJ lycka till!
AJ har en riktig stabil form och kan därför lägga lite extra energi på att vara lagkapten. 13 poäng i England och 10+1 i Polen - så har AJ:s resultat sett ut under förra veckan.
Peter Karlsson blandar resultat just nu med tanke på förra veckans resultat, 8+1 i Polen och sedan vinner han Gp-kvalets semifinal i Motala. Så det är väldigt upp och ned, men vi får se ikväll.
Uppåt går det däremot för Fredrik Lindgren efter revbensskadan. I England tog han 15+2 och 14p och i Polen 13poäng och det är väldigt roligt att det går så bra för honom just nu och vi får hoppas att det gör det ikväll också.

Det kommer att bli en hård match ikväll men jag tror på Dacke-vinst. Fast den kommer sitta långt inne. Det vore verkligen bra med vinst för att hänga med i toppen och att få lite formbesked till exempel från Hans och PK.
Men Smedarna vill säkert vinna ikväll också så de kan haka på en slutspelsplats.
Jag ser fram emot denna speedway-kväll

På grund av ändringarna i Smedarna publicerar jag laguppställningarna ytterligare en gång
Dackarna
1. Fredrik Lindgren
2. Hans Andersen
3. Peter Karlsson
4. Emil Kramer
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Claus Vissing
8. Christian Isomettä

Smedarna
1. Wieslaw Jagus
2. Daniel King
3. Krzysztof Kasprzak
4. Martin Vaculik
5. Jonas Davidsson
6. Rory Schlein
7. Robert Henderson
8. -

Laguppställningar Dackarna - Smedarna

Dackarna
1. Fredrik Lindgren
2. Hans Andersen
3. Peter Karlsson
4. Emil Kramer
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Claus Vissing
8. Christian Isomettä

Smedarna
1. Wieslaw Jagus
2. Robert Miskowiak
3. Krzysztof Kasprzak
4. Martin Vaculik
5. Jonas Davidsson
6. Rory Schlein
7. Linus Eklöf
8. Robert Henderson

Notering: Andreas Jonsson har tagit över ansvaret som lagkapten istället för Hans Andersen.


Resultat GP-kval Semifinaler

Resultat GP-Kval semifinal 1. i Terenzano
1. Lee Richardsson 12+3
2. Jesper B.Monberg 12+2
3. Peter Ljung 11+3
4. Sebastian Ulamek 11+2
5. Matej Zagar 10
6. Charlie Gjedde 10
7. Ryan Sullivan 10
8. Adrian Miedzinski 9+3


9. Jurica Pavlic 9+2 (reserv)
10. Lukas Dryml 8
11. Mikael Max 6
12. Dave Howe 4
13. Christian Hefenbrock 3
14. Kevin Wölbert 3
15. Mattia Carpanese 2
16. Guglielmo Franchetti 0

Resultat GP-kval semifinal 2. i Motala:

1. Peter Karlsson 14

2. Jonas Davidsson  11+3

3. Niels-Kristian Iversen 11+2

4. Grzegorz Walasek 9

5. Matej Ferjan 9

6. Daniel Nermark 9

7. Kenneth Bjerre 9

8. Tomasz Jedrzejak 9


9. Mads Korneliussen 8+3 (reserv)

10. Edward Kennett 8+2

11. Daniel King 7

12. Ales Dryml 7

13. Simon Stead 6

14. Rory Schlein 1

15. Adrian Rymel 1

16. Tobias Kroner 1

Finalen körs i Zielona Gora den 14 September där vi alltså kommer ha fyra svenskar vid startlinjen; Peter Karlsson, Peter Ljung, Jonas Davidsson och Daniel Nermark.


GP-kval semifinaler Startlista

Startlistan till Semifinal 1 i Gp Kvalet, Terenzano, Italien 5 Juli
1. Sebastian Ulamek
2. Matej Zagar
3. Guglielmo Franchetti
4. Lukas Dryml
5. Ryan Sullivan
6. Kevin Wölbert
7. Lee Richardson 
8. Rafal Dobrucki
9. Jesper B.Monberg
10. David Howe
11. Charlie Gjedde
12. Adrian Miedzinski
13. Peter Ljung 
14. Mikael Max
 
15. Christian Hefenbrock
16. Jurica Pavlic
17. Mattia Carpanese
18. Emil Saifutdinov

Anmärkning: Lukas Drymls medverkan är osäker pga skada

Startlista till Semifinal 2 i Gp-kvalet, Motala 5 Juli

1. Peter Karlsson
2. Mads Korneliussen

3. Jonas Davidsson

4. David Watt

5. Matej Ferjan

6. Tobias Kroner

7. Simon Stead

8. Tomasz Jedrzejak

9. Daniel Nermark

10.Niels- Kristian Iversen

11. Ales Dryml

12. Edward Kennett

13. Daniel King

14. Adrian Rymel

15. Grzegorz Walasek

16. Rory Schlein

17. Kenneth Bjerre

18. Martin Smolinski
 
Anmärkning: Martin Smolinski kommer inte att delta pga av skada och vem som kommer köra istället är ännu oklart.


Usel insats av Dackarna mot Indianerna

Bortaförlusterna fortsätter och det börjar bli väldigt frustrerande. Denna gång var Dackarna rejält försvagade och allt hängde på topp 4. Och när två ur topp 4 förare floppade kan man inte vinna mot ett Indianlag som har självförtroendet genom vinster på hemmabanan i Kumla.
Jag kan erkänna att efter det tredje heatet då Matej Ferjan och Magnus Zetterström tog en fem-etta för framförallt Hans Andersen började jag tvivla på om det verkligen skulle gå Dackarnas väg. Det gjorde det inte.
Fram till paus hade Dackarna bara tagit 4 heatsegrar varav 3 som slutade med poängövertag. Vid pausvilan var ställningen 35-25 och var till siffrorna inte omöjligt men med tanke på att det var bara Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren som presterar resultat kändes det uppgivet.
Dackarna som vanligtvis är starka efter paus visade inget av den magin i Kumla utan förlorade de återstående heaten med 22-14 och slutligen hela matchen med 57-39.

Som sagt så var det återigen inte mycket som stämde på bortaplan samtidigt som Indianförarna med Adrian Miedzinski i spetsen körde bra.
De största besvikelserna i Dackarna är Hans Andersen och Peter Karlsson som endast tog fem poäng vardera. Vilket är på tok för lite. Vart felet låg kan man inte direkt svara på.
Sedan tappades många poäng från reservplatserna då Nicolai Klindt inte tog en enda poäng. Claus Vissing tog 6poäng, men man får ha i baktanke att 3 av de poängen kom när Indianerna tog fem-etta. Men han var med i ett poängövertag tillsammans med Andreas Jonsson då Vissing tog sista poängen och det blev 2-4 till Dackarna. 
För att understryka missnöjet hos Hans Andersen och Peter Karlsson fick Vissing tillsammans med Christian Isomettä(1p) köra det första nomineringsheatet(heat 15) som slutade 3-3 då Magnus Zetterström fått stopp.
Ludvig Lindgren som fick köra på ordinarie hade förståligt tungt och det blev en nolla i protokollet efter att få kört två heat. Men å andra sidan så hade vi inte räknat med några poäng från Ludvig för det är svårt att ta steget upp från reserv till ordinarie.
Fredrik Lindgren gav positiva besked, 9poäng. Han tar i vanliga fall minst ett par poäng till men han har nyss kommit tillbaka från skada vilket har sina sviter och har därmed kört väldigt lite på sistone. Så för mig är det en godkänd comeback.
Godkänd är också Andreas Jonsson som var den enda i Dackarna som kom upp i standard och tog två-siffrigt, 13p. Men själv kan han inte vinna matchen och ingen hjälp fick han av de andra i laget så där körde det sig.

Sammanfattningsvis var det en mycket dålig insats och jag hoppas innerligt att det blir ändring på detta snart. Det räcker inte med att vinna alla hemmamatcher. Visst, Dackarna var försvagade denna gång men att förlora med sådana stora siffror, med ett lag som har tre GP-förare i laguppställningen, är inte på något vis godkänt.
Något måste ändras och jag skulle gärna vilja veta vad. Men tills dess så är det bara att kämpa på så gott som det går - någon gång kommer väll vinsterna även på bortaplan också. Jag kan bara troget stå vid sidan av och heja på.

Indianerna 57

1. Jesper B Monberg 2
2. Adrian Miedzinski 12
3. Matej Ferjan 11
4. Magnus Zetterström 7
5. Piotr Protasiewicz 11
6. Simon Gustafsson 6
7. Henrik Gustafsson 8
8. David Rohlén -

Dackarna 39
1. Peter Karlsson 5
2. Fredrik Lindgren 9
3. Hans Andersen 5
4. Ludvig Lindgren 0
5. Andreas Jonsson 13
6. Nicolai Klindt 0
7. Claus Vissing 6
8. Christian Isomettä 1

Bonuspoängen: Dackarna
Publik: 2 860

Hammarby - Piraterna 46-50
Smedarna - Lejonen 50-46
Västervik - Rospiggarna 47-49
Elit Vetlanda - Masarna Avesta 60-36

Dackarna är försvagade

Nu har elitserien vänt och bonuspoängen ska börja plockas. Kvällens motstånd står Indianerna för i Kumla. En bortamatch som kan bli nog så spännande då Dackarna har blivit försvagade och ska möta Indianerna som inte viker ned sig på sin hemmabana. Jag tänker framför allt på 12-poängsvinsten mot Vetlanda och 8poängsvinsten över Hammarby. Det är inte dåligt så vi får verkligen hoppas att Dackarnas toppar är på gång ikväll annars kommer det bli en tung kväll i Kumla för Dackarna. Även om bonuspoängen är så gott som omöjlig för Indianerna att ta, då Dackarna vann med 62-34 hemma, så är självklart målet att lägga dit tre poäng till Dackarna i tabellen.

Som sagt så har Dackarna blivit försvagade. Lukas Dryml kommer inte att köra ikväll då han har alldeles för ont efter sviterna av kraschen mot Hammarby. Och då är det framförallt låren som är helt och hållet blåslagna och ett knä där det är ledbndet som krånglar.
På Lukas ordinarie plats får istället Ludvig Lindgren köra på och hans plats på reserven följs upp av det danska nyförvärvet Claus Vissing. Denna lösningen kom till efter att Troy Batchelor har gipsad arm efter krasch i Polen, Niklas Klingberg får inte plats pga taksnittet och det var försent att kalla in Tomas Topinka.
Men vi får hoppas på det bästa - Ludde gör så gott han kan på ordinarie och Vissing/Klindt tar några poäng från reservplatserna.

När det gäller toppen så är Fredrik Lindgren återigen tillbaka i lagformationen trots att det fortfarande gör mycket ont, men han säger endå att han är redo att köra. Han körde igår en slags hyllningstävling i Wolverhampton där han fick köra några heat med bland annat några heatsegrar. Så vi får även här hoppas på det bästa ikväll - att han avlastar lite för de som får det tyngsta ansvaret ikväll.
Hans Andersen, Andreas Jonsson och Peter Karlsson måste ta många poäng ikväll. Formen hos dessa kan man inte klaga på, Hans tog igår 17poäng i England medan AJ tog 14+1. Och om de skulle visa upp lika hög klass igen som förra veckan mot Masarna är det riktigt bra. Men det gäller att även kunna presera den på bortaplan som Dackarna tidigare inte har gjort. Vi får hoppas att det vänder ikväll.  

Med tanke på alla ändringar lägger jag upp laguppställningarna igen.

Indianerna
1. Jesper B Monberg
2. Adrian Miedzinski
3. Matej Ferjan
4. Magnus Zetterström
5. Piotr Protasiewicz
6. Simon Gustafsson
7. Henrik Gustafsson
8. David Rohlén

Dackarna
1. Peter Karlsson
2. Fredrik Lindgren
3. Hans Andersen
4. Ludvig Lindgren
5. Andreas Jonsson
6. Nicolai Klindt
7. Claus Vissing
8. Christian Isomettä


RSS 2.0