Enkel seger i premiären för Dackarna

När Dacke-förarna rullade in på G&B Arena till förarpresentationen så ställde sig publiken upp och applåderade för de Svenska Mästarna 2007. Förarna svarade med att köra över Indianerna helt och hållet och vann med 62-34.
Dackeförarna visade att de var några klasser bättre och därav bjöds det inte på någon bra speedway. Men det gick att köra om, det visade Dacke-förarna då de kom efter i starten och resten av heatet gick det snabbt.
Snabbast och bäst gick det för Fredrik Lindgren som körde fullt och visade en härlig åkning.
Hans Andersen, Lukas Dryml och Peter Karlsson körde riktigt bra och bjöd på några omkörningar, vilket uppskattades då det förövrigt inte bjöds på mycket mkörningar.
Andreas Jonsson inledde kvällen bra, men mattades av mot slutet. Vilket ioförsig inte gjorde något. 
Ludvig Lindgren körde även bra och såg även till att reservheaten slutade lika med hjälp av Andreas Bergström.
Den enda Indian som kunde matcha Dackarna sånär var Piotr Protasiewicz.

Jag skulle så gärna vilja skriva om dramtiken i något heat eller ett matchavgörande heat, men det finns inget att skriva om. Dackarna gjorde en stabil insats som räckte gott och väl helt enkelt.

Dackarna 62
1. Hans Andersen 12
2. Peter Karlsson 12
3. Fredrik Lindgren 15
4. Lukas Dryml 9
5. Andreas Jonsson 7
6. Ludvig Lindgren 6
7. Andreas Bergström 1
8. Christian Agö

Indianerna 34
1. Adrian Miedzinski 6
2. Magnus Zetterström 5
3. Matej Ferjan 0
4. Edward Kennet 5
5. Piotr Protasiewicz 11
6. Henrik Gustafsson 3
7. Simon Gustafsson 4
8. David Rohlén

Publik: 4 672personer
Bilder från matchen hittar ni här.


Laguppställning Dackarna - Indianerna

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Peter Karlsson
3. Fredrik Lindgren
4. Lukas Dryml
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Andreas Bergström
8. Christian Agö

Indianerna
1. Adrian Miedzinski
2. Magnus Zetterström
3. Matej Ferjan
4. Edward Kennett
5. Piotr Protasiewicz
6. Henrik Gustafsson
7. Simon Gustafsson
8. David Rohlén

Svt - vilken koll

När sportnytt sändes klockan 20.30 hade de med ett inslag om GP:et i Krsko. Ett ovanligt långt inslag för att handla om speedway, tyckte jag. Ett glädjande besked - mer speedway i tv.
Men konstigt nog så var det inte helt fläckfritt då de själva skapade en egen förare Chris Nicholls. Det måste vara pinsamt att säga ett så grovt fel.


GP Krsko Slovenien

Det var ingen höjdar-tävling det bjöds på och när regnet började falla blev det sämre. Ytterbanorna var dessutom kassa och därmed förtår jag Andreas Jonssons chansning i finalheatet, som var nära att lyckas. 
AJ gjorde en jättebra GP-start och vann grundomgången, tog sig vidare efter Nicki Pedersen till final och gjorde en chansning. Men det är bra att han är med i toppen om det ska bli en VM-medalj iår.
Finalen vann Tomasz Gollob och det trodde jag inte inför kvällen, men han kan bli riktigt farlig. Två slutade Nicki Pedersen som fortfarande kör bra, men bäst var han inte. Trea slutade Hans Andersen som gjorde en riktigt bra tävling och det var kul att se eftersom formen innan varit lte oviss. Vi får hoppas att han håller igen hela säsongen så att han precis liksom AJ avslutar säsongen med en VM-medalj.
Fredrik Lindgren gjorde likaså han en bra tävling, tog 7poäng och var sånär att lyckas ta sig till semifinal. Lukas Dryml däremot tog sig till semifinal, där det tog stopp. Men en mycket bra insats gjorde han och tog 8poäng.
Sammanfattningsvis kan man säga att det ser väldigt bra ut inför elitseriepremiären på tisdag.

Resutat:
1. Tomasz Gollob 19
2. Nicki Pedersen 17
3. Hans Andersen 14
4. Andreas Jonsson 12
5. Jason Crump 10
6. Lukas Dryml 9
7. Greg Hancock 8
8. Niels-Kristian Iversen 8
9. Scott Nicholls 7
10. Fredrik Lindgren 7
11. Matej Zagar 7
12. Krzysztof Kasprzak 6
13. Chris Harris 6
14. Rune Holta 5
15. Leigh Adams 5
16. Bjarne Pedersen 4

Inför GP-Premiären

Ikväll körs årets första GP-deltävling i Krsko i Slovenien .
Det är väll nu man kan säga att speedwaysäsongen börjar och äntligen får se hur förarna står sig.
Vi får se om Nicki Pedersen är i samma fina form som förra året då han var outstanding och i så fall om någon kommer att utmana. Det finns alltid en topp som kommer att konkurrera om det hela och då tänker jag främst på Jason Crump, Greg Hancock och framförallt  Leigh Adams. Personligen så hoppas jag att någon utav våra fyra Dacke-förare kommer att hamna i toppen.
Det ska bli extra roligt att se Lukas Dryml och Fredrik Lindgren som till iår är nya i GP:et.
Det finns egentligen inte så mycket att skriva om än så länge. Men det kommer finnas desto mer efter kvällens tävling som sänds 19.30 på SVT24.

Kvällens Grand Prix-uppställning
1. Rune Holta
2. Krysztof Kasprzak
3. Scott Nicholls
4. Leigh Adams
5. Bjarne Pedersen
6. Chris Harris
7. Lukas Dryml
8. Andreas Jonsson
9. Tomasz Gollob
10. Greg Hancock
11. Nicki Pedersen
12. Fredrik Lindgren
13. Matej Zagar
14. Niels Kristian Iversen
15. Hans Andersen
16. Jason Crump

17. Izak Santes
18. Denis Stojs

Dacke-förarna börjar hitta formen.

Igår kördes Målilla Challenge och det var härligt att äntligen få se speedway igen, trots att det inte var någon direkt dramatik.
Det bjöds inte direkt på några överraskningar. Det är fortsatt tungt för Kenneth Hansen och Sebastian Aldén.
Men Ludvig Lindgren, Niklas Klingberg och Andreas Bergström imponerade och körde riktigt bra. Christian Isomettä som har gjort come-back får vi inte glömma. Han körde riktigt imponerande. 
Troy Batchlor var ruskigt snabb i starten, men hade sedan lite oflyt.
Dackarnas toppförare testade olika motorer och de flesta funkade ju faktiskt bra.
Hans Andersen körde riktigt bra och hade kvällens snabbaste tid 58.8. Fredrik Lindgren som har haft en lite knackig säsongsinledning har börjat hitta formen, likaså Lukas Dryml.
Andreas Jonsson och Peter Karlsson kör fortsatt stabilt och jaa... det ser helt enkelt väldigt ljust ut inför elitseriestarten om sex dagar mot Inidanerna, en match som Dackarna bör vinna.
Men det där med formen, kan ju vrida och vända. Ett ordentligt test på i vilken form våra toppförare egentligen befinner sig i får vi se på lördag i GP-premiären i Krsko, Slovenien.

Målilla Challenge

Imorgon kl 19.00 körs Målilla Challenge på G&B Arena.
Det är en träning/tävling för Dacke-förarna då dehar blivit indelade i två lag; Dackarna och Team TMA. Det körs över tjugo heat och avslutas med ett heat där den individuella segraren avgörs.
Det ska bli härligt att äntligen få komma iväg på lite speedway, så som jag har längtat. Roligt att själv får se lite hur dte står till inför elitseriepremiären nästa tisdag då dackarna tar emot Indianerna på G&B Arena.

Laguppställningarna

Dackarna:
1. Hans Andersen
2. Niklas Klingberg
3. Lukas Dryml
4. Emil Kramer
5. Fredrik Lindgren
6. Ludvig Lindgren
7. Tomas Olsson
8. Christian Isomettä
9. Joachim Engstrand

Team TMA:
1. Kenneth Hansen
2. Sebastian Aldén
3. Andreas Jonsson
4. Troy Batchelor
5. Peter Karlsson
6. Andreas Bergström
7. Christian Agö
8. Jari Mäkinen
9. Pontus Sundström

Ännu en Dacke skadad

I måndags skrev sig inte bara AJ in på "skadelistan" utan även nyförvärvet Kenneth Hansen.
Enligt Dackarna hemsida så är han väldigt mörbultad och enligt dagens Vimmerby tidning så har han dessutom brutit ett finger. Så det får man tolka. Men enligt båda fallen kan man konstantera att det var en rejäl smäll och att han har fått råd av läkarna att vila i 8-14 dagar.


Hans Andersens Testomonial

Som vi alla vet så ska den trogna Hans Andersen påbörja sin tionde(!) säsong i Dackarna om 26 dagar.
Detta ska uppmärksammas genom en Testemonial på G&B Arena den 4 Juli klockan 19.00.
Målilla motorklubb står som arrangörer men upplägget och deltagarna har/kommer Hans Andersen att bestämma. Det som är klart redan nu, är att det kommer bli en individuell tävling med Grand prix-struktur.

Andreas Jonsson handskadad

Två brutna fingrar i vänster hand och ett brutet ben iden högra handleden ådrog sig Andreas Jonsson i måndagens match i England. Skadorna blev inte konstanterande försen han anlände till Sverige. Och då mycket värre än befarat. När läkaren berättade att han tyckte att AJ skulle gipsas, blev han extra orolig skriver de på hans hemsida. Dock så tog förra säsongens "stopp", axeln, ingen skada
AJ beräknar att vara tillbaka på banan runt Målilla Challenge 22 april. Men målet är självklart att köra den första Vm-deltävlingen några dagar senare.

Jag tycker innerligt synd om Andreas att skada sig i början på säsongen(igen). Med tanke på de goda resultaten  i england och polen så är det såklart extra synd. För vi vet ju alla vad han kan om han får vara skadefri.


RSS 2.0