Bilder från Dackarnas Kick Off

Här nedanför är bilder från Dackarnas Kick Off; Det kommer att fyllas på med ytterligare bilder så småningom.
Min "pressfotograf": Karolina Ekström [karolinakarolina.blogg.se]

   
   
 

296378-18

Dackarna 2008 - Kick Off

Igår samlades Dackarnas sponsorer och supportrar på metropol för att delvis välkomna förarna till en ny säsong och gratulera för den som varit. Åtminstone jag.
Det var en rejäl presentation då de flesta förarna kom inåkandes på en speedway-cykel. Men alla fick vara med om den obligatoriska intervjun. Morgan Andersson och Daniel Nelson fick under kvällen sitta i den så kallade "heta stolen" och kommentera förarna.

Kvällen på Metropol var mycket rolig och bjöd på oerhört mycket skratt. Det var kul att se både de "gamla" förarna och de unga nyförvärven som kan tillföra åtminstone mycket till laget.
Troy Batchelor brände gummi när han kom inkörandes på speedway-cykeln och visade upp en enormt stort självförtroende (eller så var han extremt nervös) då han kastade sig i soffan och vinkade till publiken efter att ha endast svarat på en fråga av de förvånade "programledarna".
Ludvig Lindgren fick mycket lovord ikväll om att han skulle bli lika bra som brorsan. Han fick även lära en av "programledarna" att man inte körde 120cc i speedway.
Kenneth Hansen är den tredje av nyförvärven och tillhör den yngre skaran. Jag såg han köra i Målilla för ett tag sedan och det såg ju onekligen bra ut. Hoppas han får chansen. När han satt i soffan och skämtade med Hans A på presentationen så hoppas man naturligtvis på ännu en "Hans" - en världstjärna.
Andreas Bergström var det nyförvärvet man fick reda på sist. Och jag vet inte så mycket om honom men eftersom han blev värvad så finns det en tanke på det hela. 
Det är roligt att värvningar känns rätt "nya". Det är nya namn som alla kan få chansen i laget och de gör det väldigt variabelt på reservplatserna vilket är dunderkul. Välkomna. Sedan får vi ju även välkomna både nya som "gamla" förare som ska under nästa säsong samarbeta med Dackarna genom Farmingsavtalet med Örnarna: Niklas Klingberg, Emil Kramer, Tomas Olsson, Joachim Engstrand, Christian Agö, Olof Nilsson och Pontus Sundström.

Men stommen i laget är inte förändrad, vilket känns väldigt tryggt då man vet vad de går får.
Andreas Jonsson var nog den som fick mest ovationer. Han sa att målet från iår får även gälla nästa säsong. Och alla minns väll va AJ sa förra året: Det bara är SM-guld som räknas.
"Det vore löjligt att säga något annat." sa AJ.
Hans Andersen kom in på en cykel till presentationen och det var väldigt roligt att höra lagkaptenen berätta om sin roll i laget. Och han berätta att nån gång i början av Juni kommer det hållas en tävling i Målilla, med tanke på att han nästa säsong kört tio säsongen i Dackarna. Jag hoppas på fler. Han fick även ett pris från Oskarshamns-tidningen, Årets Stjärnförare.
Lukas Dryml, allas fighter välkomnades mer många applåder och busvisslingar till ännu en säsong. För vem om någon gav oss nervdödande omkörningar i de sista omgångar? Roligt att ha kvar honom.
Fredrik Lindgren kan bara bli bättre och ... Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hoppas att han fortsätter länge i Dackarna.
Sebastian Aldén berättade att han inte var riktigt nöjd med sin säsong. Han kan bättre och jag hoppas att han verkligen får chansen i Dackarna nästa år trots konkurrensen. Han berätta att han missade guld-festen för han var tvungen att åka till Polen så ett SM-guld till men med firande efteråt vore ju inte helt fel.
Peter PK Karlsson är en härlig människa. På frågan vad han brukar göra nu när säsongen är över fick vi svaret  "Ja, det är ju lite kick off:er och sådär..."  Det var roligt att han skrev på ytterligare två år och hans kommentar till får avsluta detta blogginlägg:
"- Det fanns många alternativ för mig när mitt kontrakt gick ut, men valet var rätt så enkelt när det väl kom till kritan. Det är en go stämning i hela klubben och dessutom kör vi ju för guld igen - det är också viktigt. Man vill ju vara med där det händer, säger "PK" med ett leende." (Barometern)


Andreas Bergström ännu ett nyförvärv

Enligt Vimmerby tidning så kommer Andreas Bergström också presenteras som ett av Dackarnas nyförvärv på Kick Off:en ikväll. Andreas Bergström har kört de senaste säsongerna i klubben Vargarna. Facit från årets allsvenska är 58poäng på 10matcher och i Sm-finalen slutade han på en trettonde plats.
Det är bara att välkommna honom till Dackarna.

Ikväll kommer som sagt det kompletta laget att presenteras och ni som inte har möjligt att bege er till Metropol i Hultsfred kl 20.00 kan följa den här länken för att kunna se livesändningen på datorn istället. Webbsändingen startar 19.00. Ha en bra kväll.

Dackarnas körschema

Såhär ser Dackarnas körschema ut för säsongen 2008. Vilket kan vara bra att veta när man planerar semestern.

29/4 Dackarna - Indianerna (Elitseriepremiär!)
6/5 Smederna - Dackarna
13/5 Lejonen - Dackarna
20/5 Dackarna - Rospiggarna
27/5 Elit Vetlanda - Dackarna
3/6 Dackarna - Västervik
10/6 Piraterna - Dackarna
17/6 Dackarna - Hammarby
24/6 Dackarna - Masarna
1/7 Indianerna - Dackarna
8/7 Dackarna - Smederna
22/7 Dackarna - Lejonen
29/7 Rospiggarna - Dackarna
5/8 Dackarna - Elit Vetlanda
12/8 Västervik - Dackarna
19/8 Dackarna - Piraterna
26/8 Hammarby - Dackarna
2/9 Masarna - Dackarna

speedwaynyheter

Nyheter från mötet i Nässjö:
Strax efter att Elitserien avslutades så betsämde Svemo att Riders Replacement regeln skulle avskaffas. Men i helgen beslutades det efter ett möte att dra tillbaka regeländringen, då de flesta klubbarna satt sig emot regeländringen. De menade att om man fick ett sent besked om att en förare inte kan närvara blir det väldigt problematiskt att hitta kalla dit en ersättare. Klubbarna är också besvikna över att de inte fått reda på något om regeländringen försen den fastslogs. Men nu är alltså regeln om Riders Replacement tillbaka igen.

Även slutspelsregler ändrades. Precis som iår kommer sex lag att gå vidare till slutspel. Nytt är att inget lag kan direkt kvalificera sig till en semifinal. De sex lagen får då köra tre kvalmatcher, där de tre vinnande lagen och det förlorande laget med mest förarpoäng tar sig vidare till semifinal.

Det blev också fastställt att slutspelet i elitserien kommer att sändas på tv nästa år. Men målet är även att direktsända varje elitserieomgång. På vilka kanaler det kommer sändas är det fortfarande tyst om, men en ledtråd är att det är heltäckande tv-kanaler. Under det gågna speedwayåret har vi speedway-fans suktat efter mer speedway på tv och det ser ju ljust ut att få se mer nästa år. Under sändningarna kommer även mer kameror att finnas så man kan se när förarna tar sig från depån till starten etc.

29 April drar Elitserien igång igen. Först omgången ser ut som följer:
Dackarna-Indianerna
Masarna-Vetlanda
Piraterna-Hammarby
Lejonen-Smederna
Rospiggarna-Västervik.

Glöm inte Dackarnas Kick Off imorgon som är öppen för alla från klockan 20.00 då laget ska presenteras!


23 November - Biljettsläpp

Den 23 November släpps biljetterna till 2008 FIM Scandinavian Speedway Grand Prix i Målilla som avgörs den 16 augusti. Du kan boka biljetterna på ticnet.se eller via telefon, läs mer här. Till iår kommer en ny slags biljett släppas som är till för barnfamiljer, två vuxna och två barn. Vilket jag säkert tror kommer att locka fler människor.
Till nästa år kommer även fyra ur Dackarnas lag delta i GP:et Hans Andersen, Andreas Jonsson, Lukas Dryml och Fredrik Lindgren. Vilket jag tycker är oerhört roligt och det känns trots allt lite speciellt när de kör.
Jag kommer att inhandla en biljett så snart som de släpps för att få favoritplatsen.

Nicki till Lejonen

Nu är det definitivt klart att Hammarby släpper iväg den nuvarande världmästaren Nicki Pedersen. Han kommer att köra för nykomlingarna i nästa års elitserie, Lejonen från Gislaved.
Hammarby hade helt enkelt inte råd att betala de pengar som Nicki krävde. Enligt vad Torbjörn Harrysson kommentar till aftonbladet skulle Nicki ha kostat nästan lika mycket som hela laget. Utan att säga en direkt summa, så är det en del pengar med andra ord. Men Lejonen var beredda att betala, så om 164 dagar får vi se Nicki i Lejonens väst. Nicki är verkligen en supervärvning för Lejonen än så länge, det enda som kan ställa till det lite är om det går utför för lejonen då ekonomin kan bli "lite" stram. Nicki kan ju inte göra hela jobbet åt laget. Så det gäller att övriga förare verkligen visar framfötterna. Samtidigt så kan de stärka övriga i laget att få ha Nicki i laget.
Det återstå att se. 164 dagar kvar tills det drar igång "på riktigt" igen.

172 dagar kvar

Nu under vintern så kommer mitt bloggande självklart att avta, med tanke på att det inte produceras så mycket nyheter. Men då och då kommer det komma upp inlägg. Då de troligtvis blir något diskussioninlägg, krönika eller någon/några bilder som blivit tagna genom åren för att inte glömma speedwayen helt.
Tisdagens den 20 November har Dackarna Kick Off på metropol och om jag inte blir sjuk kommer jag finnas där. Självklart kommer rapportering därifrån att ske. Men sedan kan det bli lite tunt. Men ta er för vana att kolla upp bloggen då och då för helt "stängd" kommer den inte att vara. Vid nyår lär det även komma en liten krönika om speedwayåret som framför allt resulterade med ett SM-guld till Dackarna.
Nästa säsong kommer ni kunna följa mitt bloggande om Dackarna och tävlingar som vanligt. Och den här gången kommer bloggandet ske över hela säsongen, till skillnad från iår då jag inte kom på idén försen mot andra halvan av speedway-året.
Nu väntar jag med glädje till den 20 November, då kan man planera för nästa säsong. Vilket även vi supporters gör. Det är faktiskt bara 172 dagar kvar till elitseriestarten. 


Dacke-knattar på gång.

Det ser trots allt ljust ut för Dackarna ungdomsverksamhet när det gäller så kallade "egna produkter". Tjatet om det kan nu upphöra. Jag undrar vad nästa klagomål kommer bli på Dackarna? Det finns alltid någon som hittar på något intelligent.
Hur som hellst så kommer det nästa år finnas ett Dacke-lag i knattarnas serie. Det finns 10 dacke-knattar som ser fram emot att få köra nästa säsong. Vilket jag tycker är hur kul som hellst. Här kan du läsa mer om det och om den yngste knatten bland de alla som har som målsättning att bli världsmästare och att ta sm-guld med Dackarna.

Antonio har lagt av - börjar ett "Svensson"-liv

Nu är det helt bestämt att Antonio Lindbäck lägger av med speedway. Han mår helt enkelt inte bra ännu efter allt som hänt detta år, lider av sov-och ätstörningar och han brinner dessutom inte för speedway längre. Men han säger att en comeback inte är omöjlig, då han inte tänker sälja all speedwayutrustningen.  
Men just nu vill han först och främst bli bra igen och hitta en rytm i sitt liv. Istället för alla dessa resor som en speedway-förare får stå ut med och tävling/match nästan varje dag byter han det emot ett "Svensson"-liv.
Antonio Lindbäck var då han satsade på speedway även lovande i freestyle och tänker nu ta upp den satsningen igen. Hur bra han kommer att bli beror på om han kommer få bort spärrarna, berättar han för svt.
Jag får väll säga; lycka till, till Antonio. Visserligen är det väldigt tråkigt att han nu lagt av. Men om han hade fortsätt och kännt att det inte varit rätt så skulle det bara ha gått sämre. Hans egna hälsa ska komma före karriären. Dessutom så kanske det är så att freestyle passar honom bättre. Vi får se, kanske kommer han tillbaka?
Tycker dock synd om Masarna nu när Antonio verkligen är borta laget. Det ser faktiskt mörkt ut på förar-fronten. Men sådant kan överraska. Man behöver inte ha det bästa laget - bara de vill och kan.
Jag kommer ihåg då Dackarna hette Team Svelux. Nu i efterhand när man kollar på gamla programblad blir man nästan förvånad att vi vann vissa matcher. Men något var det ju som gjorde det. 

Länk till filmklipp om Antonio av svt.


Kick Off för ALLA!

Tisdagen den 20 November kommer Dackarnas kompletta lag inför 2008 att officiellt presenteras. Till skillnad från föregående år så är vi supportrar inbjudna kl 20.00 till Rockcity(Metropols konserthall) i Hultsfred för att ta del av själva presentationen. Vilket jag uppskattar enormt. Det ska bli väldigt intressant att följa det in real life och inte sitta här hemma framför en dataskärm med taskigt bredband dvs oändligt många avbrott.
Men de håller även på att fixa så att alla som inte har möjlighet att ta sig till Rockcity kan sitta framför datorn och kolla på en webbsändning.
Jag kommer finnas där och hylla våra svenska mästare från iår och samt välkomna alla nya Dacke-förare. Och då kan jag på ett vettigt sätt börja blicka frammåt på nästa år som jag hoppas kan bli ett ytterligare roligt år. Dessutom så kommer våran trogna dansk Hans Andersen ha tioårsjubileum i klubben. Men självklart hoppas jag att få se honom flera år till i Dacke-västen. Med tanke på att jag började gå på speedway några år efter att Hans anlänt till klubben så kan jag inte tänka mig ett speedwaylag från Målilla(oavsett namn) utan Hans. Men det är min åsikt och denna åsikt delar jag med en krönikör från Vimmerby tidning, kanske en lite orealistisk sådan men en önskan; Skriv livstidskontrakt med Hans Andersen. Jag tror att han betyder mer än vad vi själva kan inse.

RSS 2.0