Dackarna föll mot startvinnarna Vetlanda

Det har gått en tid sedan tisdagens match. Men jag har inte haft tillgång till internet då mitt vägrar att fungera.

Men tisdagens match var ingen höjdare då Dackarna inte kom upp i vanlig prestanda och bjöd inte på något motstånd och dessutom så var heaten över efter första sväng.
Dackarna inledde svagt och kom i underläge redan i första heatet genom att Elit Vetlanda tog en 5-1:a. Sedan var dackarna aldrig nära att komma ikapp. De försökte toppa men det räckte inte till att få kontakt med Vetlanda.
Vid paus var det 4poäng övertag till Elit Vetlanda, men sedan rann siffrorna iväg efter paus. Och då förstår man att Vetlanda var starkare och att Dackarna inte kom upp i nivå.
Från och med det tolfte heatet har Dackarna en mycket stark uppställning, topp 5, som brukar rädda matcherna i de här heaten. Men Vetlanda var starkare och vann tillslut med 14poäng -  55-41.
Det var inte mycket som stämde hos Dackarnas topp-fem. Det var bland annat motorproblem hos Dryml som hade nattsvart - Lindgren fick byta cykel efter två heat. Men det största problemet var starterna och första böj som var nästintill matchavgörande. Även att till exempel Hans Andersen kämpade otroligt så var det i stort sett omöjligt att komma ifatt. Synd att det ska bli så för det var verkligen inget roligt att se på. Kvällens behållning var nog Ludvig Lindgren som vann över Jonasson två gånger och den snygga omkörningen som PK bjöd oss på.
Efter matchen kan man i alla fall konstantera att Dacke-förarna måste starta bättre för annars kan det bli tungt i slutspelet mot eventuellt Vetlanda eller Lejonen.
Men i tisdags var Vetlanda det bättre laget och allt flöt på för dem och är värda vinsten. Visst svider det trots allt, men inte för förlusten utan för att det blev så stor differens.

Elit Vetlanda 55
1. Jason Crump 14
2. Karol Zabik 6
3. Peter Ljung 10
4. Adam Skornicki 2
5. Rune Holta 10
6. Thomas H Jonasson 4
7. Daniel Davidsson 9
8. Robin Aspegren

Dackarna 41
1. Fredrik Lindgren 7
2. Lukas Dryml 0
3. Hans Andersen 9
4. Peter Karlsson 11
5. Andreas Jonsson 10
6. Andreas Bergström 1
7. Ludvig Lindgren 3
8. Christian Isomettä

Publik: 5 866

Övriga matcher:
Västervik - Lejonen 46-50
MasarnaAvesta - Indianerna 58-38
Rospiggarna - Hammarby 50-46
Piraterna - Smedarna 52-44

Hans Andersen kommer att finnas på plats Vetlanda

Nu är det klart - Hans Andersen kör i kvällens derby borta mot Elit Vetlanda, vilket står bekräftat på Hans hemsida. Han bestämde sig att köra efter gårdagens behandlingar. Men formen är ju fortfarande oviss, likaså hos Andreas Jonsson och Lukas Dryml. Men vi får hoppas på det bästa. Fredrik Lindgren och Peter Karlsson är ju i form och jag hoppas att den håller i ikväll också och att reserverna höjer sig ett snäpp. Då kan det resultera i Dacke-vinst.
Men vi får inte glömma bort att Elit Vetlanda har ett bra lag trots att Jaroslaw Hampel är på begravning och att Lee Richardsson är skadad och deltar inte ikväll - men istället så får Jason Crump köra och vinnaren av Ullevis GP, rune Holta finns med.
En tät och spännande match som kan sluta hur som hellst. Men visst skulle det kännas bra att vara i Vetlanda och få se en dacke-vinst? Väl mött där.

Laguppställning Elit Vetlanda - Dackarna

Dackarna ställer på pappret upp med Topp-fem, men tyvärr är det inte säkert att det är det laget vi får se imorgon. Hans Andersen känner sig inte bra i handen och huvudet efter kraschen i lördags på Ullevi och har stått över två matcher i England och det är fortfarande oklart om han dyker upp i Sverige imorgon. Men jag håller ögonen och öronen öppna för att få det slutgiltiga beskedet. Annars så lär det nog bli riders för Hans - jag ser ingen bättre utväg.
Mer om matchen imorgon.

Elit Vetlanda
1. Jason Crump
2. Karol Zabik
3. Peter Ljung
4. Adam Skornicki
5. Rune Holta
6. Thomas H Jonasson
7. Daniel Davidsson
8. Robin Aspegren

Dackarna
1. Fredrik Lindgren
2. Lukas Dryml
3. Hans Andersen
4. Peter Karlsson
5. Andreas Jonsson
6. Andreas Bergström
7. Ludvig Lindgren
8. Christian Isomettä

Fredrik Lindgren visade världsklass på svåråkta Ullevi

Fredrik Lindgren är i en makalös form och gjorde en fenomenal insats på den dåliga banan på Ullevi. Inför finalen var Lindgren outstanding och hade sex raka heatsegrar - obesegrad. Men i finalen fick han se sig besegrad av polsk/norrmannen Rune Holta som fick en lysande start och vann sitt livs första Grand prix. Glädjen var svår att ta miste på, likaså hos Lindgren. Han förbättrade sin bästa placering som innan var tredje platsen i Eskilstuna, men nu blev han tvåa i finalen. Men poängmässigt var Fredrik Lindgren vassast och tog 22poäng och avancerade från tionde plats till en tredje plats! De 22 poängen var 8p mer än vad han sammanlagt tagit i årets tidigare avgjorda GP:n.
Det var verkligen en härlig syn att se Lindgren köra igår och det bästa är att man aldrig behöver känna sig orolig när han ska ge sig ut på banan - han tar enormt bra beslut hela tiden.

Jonas Davidsson bjöd på bra speedway och visar att han vill vara med och fightas i GP-serien. Davidsson som tog 7poäng missade precis semifinalen. Hans Andersen och Davidsson slutade på samma poäng men Hans hade två heatsegrar och Davidsson en heatseger. Men hans tid kommer.
 
Ullevi bjöd delvis på bra speedway, de svenska framgångarna. Men annars så var det inte mycket bra speedway vilket berodde mycket på banprepareringen som gav gropar i banan och orsakade många krascher hos framför allt dackeförarna och Niels Kristian Iversen. Iversens axel hoppade ur led och beräknas vara borta från speedway i två till tre veckor. Lukas Dryml krascha två gånger och han är rejält blåslagen. Hans Andersen åkte också på en grop och slog i nacken rejält men kunde fortsätta köra utan att lyckas i semifinalen. Allra värst gick det för Andreas Jonsson som efter att Gollob svängt in precis framför honom på raksträckan kraschade rakt in in luftstaketet som lossnade efter att cykeln först åkt in. Andreas fördes direkt till sjukhuset och det är konstanterat att ingen allvarlig skada har skett. Men han har ont i rygg och nacke och den ena foten ska ha åkt på en rejäl stukning. Andreas cykel är dessutom helt förstörd. Jag tycker mycket synd om honom som hade kört bra tidigare och redan var klar för semifinal som han sedan fick avstå. AJ beräknar att börja köra igen redan på tisdag då dackarna möter Elit Vetlanda. 
Man kan säga att det är ett sargat lag som åker till Elit Vetlanda. Förutom AJ så har Dryml meddelat att han trots allt känner sig okej men mörbultad. Hur det är med Hans Andersen är fortfarande oklart, men han såg inte alltför pigg ut efter kraschen. Men jag hoppas att frågetecknet kan redas ut snarast.
Fredrik Lindgren däremot behöver vi inte oroa oss för. Han är i strålande form och jag hoppas att han kommer äga i Vetlanda på tisdag också tillsammans med Peter Karlsson.

Resultat Grand Prix Göteborg
1. Rune Holta ( 3 1 2 0 3 2 6 ) 17
2. Fredrik Lindgren ( 3 3 3 3 3 3 4 ) 22
3. Nicki Pedersen ( 2 1 3 3 2 3 2 ) 16
4. Jason Crump ( 3 3 1 2 1 2 0 ) 12
5. Leigh Adams ( 2 1 2 2 1 1 ) 9
6. Tomasz Gollob ( 0 2 3 f/u 3 0 ) 8
7. Hans Andersen ( 1 3 3 f 0 1 ) 8
8. Andreas Jonsson ( 2 2 1 3 f/u - ) 8
9. Jonas Davidsson ( s 3 1 1 2 ) 7
10. Scott Nicholls ( 1 2 2 f/u 2 ) 7
11. Greg Hancock ( 3 0 0 3 f/u ) 6
12. Krzysztof Kasprzak ( 0 0 0 2 3 ) 5
13. Bjarne Pedersen ( 0 2 0 1 2 ) 5
14. Chris Harris ( 1 1 2 0 1 ) 5
15. Lukas Dryml ( 1 0 1 1 f ) 3
16. Billy Forsberg ( 2 ) 2
17. Nils K Iversen ( 2 f/u - - - ) 2
18. Sebastian Aldén ( 0 0 ) 0

Inför GP Ullevi

Imorgon så körs Grand Prix på Ullevi och jag tror att det kan bli en rolig svensk-kväll/dacke-kväll. Och att någon av de skulle stå som segrare är inte omöjligt. Jag har på känn att det kan skrälla en del imorgon och det skulle ju bara vara bra totalt sett.

Startlista
1. Jason Crump
2. Krzysztof Kasprzak 
3. Andreas Jonsson
4. Scott Nicholls
5. Rune Holta
6. Tomasz Gollob
7. Nicki Pedersen
8. Hans Andersen
9. Niels K. Iversen 
10. Jonas Davidsson
11. Greg Hancock
12. Lukas Dryml
13. Lubos Tomicek
14. Chris Harris
15. Fredrik Lindgren
16. Leigh Adams 

17. Sebastian Aldén
18. Billy Forsberg

Sveriges juniorer med Ludvig Lindgren tog Lag-EM-Guld!

Igår avgjordes juniorernas Europamästerskap i lagspeedway. Det slutade med att Sveriges junior-lag numera kan titulera sig Europamästare.
Dackarnas Ludvig Lindgren var en av de fem som körde i det svenska laget och han gjorde det bra, vilket resulterade 10poäng. Och det är ju skönt att höra att smällen i Målilla inte var så farlig trots allt.
Poängbäst i det jämna svenska laget var Linus Eklöf som körde ihop 11poäng. I laget ingick även Simon Gustafsson som tog 9p, Linus Sundström som tog 6p och Niklas Larsson, men det blev inga heat för honom.
Sverige fick ihop totalt 36poäng och det skiljde 7poäng ned till tvåan Tyskland(29p). Trea slutade Danmark med 28 poäng och sists i finalen hemmanationen Polen med 26p.
Det var en mycket jämn final, då det faktiskt bara skiljde 10p mellan 1:an och 4:an. Men å andra sidan så skiljde det 7 p från ettan och tvåan, vilket måste betyda att Sverige hade gaska bra koll på läget.
Jag kan inget annat än att Gratulera Sveriges otroligt duktiga juniorlag till EM-guldet.
Så till er som tvivlat, det finns absolut en framtid för svensk speedway.

Sverige 36 p
Simon Gustafsson (1,3,2,1,2) 9
Linus Ekloef (3,3,1,2,2) 11
Ludvig Lindgren (2,3,2,1,2) 10
Linus Sundstroem (1,1,3,w,1) 6 
Niklas Larsson -

Tyskland p
Max Dilger (2,d) 2
Erik Pudel (3,1,2,1,0) 7
Frank Facher (2,2,2,2,0) 8 
Sonke Petersen (0,d) 0
Kevin Woelbert (1,d,3,2,3,3) 12 

Danmark  28 p
Patrick Hougaard (1,3,3,3,2,1) 13
Klaus Jakobsen (3,1,1,0) 5
Peter Juul Larsen (0,2,1,0,1) 4 
Patrick Norgaard (2,0) 2
Simon Nielsen (0,3,1) 4

Polen 26 p
Marcel Kajzer (d,w,d,2) 2
Maciej Janowski (3,2,3,1,3,3) 15
Borys Miturski (0,2,0) 2 
Michał Łopaczewski (0,w) 0 
Dawid Lampart (1,3,0,w,3) 7

Dackarna avgjorde sent

Dackarnas segerryck kom med fyra heat kvar och dessa avslutades på bästa möjliga sätt fyra 5-1:or!
Men innan dess var det desto jämnare. Första heatet vann kvällens radarpar som enbart gav 5-1:or när de två tillsammans var ute på banan, Peter Karlsson och Hans Andersen.
Denna ledning försvann dock efter reservheatet då Rospiggarnas reserver Travis McGowan och Chris Slabon vunnit. Men det behövdes en omstart för att detta skulle ske. I första starten så krashade Ludvig Lindgren otäckt efter att det blivit lite för trångt på andra varvet i första böj. Men trots att smällen såg riktigt otäck ut kunde det blivit värre - Andreas Bergström kom strax efter och var nära att köra på Ludvig men han hann som tur var att veja.
Ludvig låg kvar ett bra tag på banan innan han åkte in med ambulansen och jag trodde att det var sista gången han visa sig på banan ikväll. Men efter att han återhämtat sig lite dök han upp i det femte heatet.
Fram till det femte heatet var det jämt, men då tog Rospiggarna en 2-4 genom en framförallt stark körning av Charlie Gjedde.
Den ledningen blev inte långvarig då det var dags för PK och Hans att ta ännu en 5-1 och sedan drygade dackarna ut med en 4-2:a. Så i paus var det Dacke-ledning men då kom Rospiggarna ifatt med två stycken 2-4:or och det stod 36-36 i det tolfte heatet.
Men då hade Dackarna fyra riktigt vassa heat framför sig, då Topp 4 körde riktigt bra. Det slutade i hela fyra stycken 5-1:or som drygade ut slutresultatet till 56-40.

Man kan säga att slutresultatet inte speglade i hur matchen egentligen var - den var betydligt jämnare. Den kunde också slutat jämnare för Rospiggen Greg Hancock hade en katastrofal kväll och tog endast 5poäng och ingen av dem var en heatseger. Lite oroväckande att han dessutom deltog i tre av de 5-1:or som Dackarna tog.
Om han hade varit i form, hade det till och med kunnat slutat med förlust för Dackarna.

Men vi kan ju inte klaga på Topp-4; Peter Karlsson, Hans Andersen, Fredrk Lindgren och Andreas Jonsson som körde fantastiskt bra ikväll! Dessa fyra tog 52 av Dackarnas 56 poäng.
PK och Fredrik Lindgren körde fullt och var nästan läskigt bra. PK:s insats i det näst sista heatet glömmer jag inte på ett tag då han bara rök förbi Greg och Chris Slabon. Lindgren körde mycket bra hela matchen igenom, men fick kämpa i det sista heatet efter att fått en dålig start men tog andra platsen bakom AJ.
Hans Andersen och Andreas Jonsson tappade endast en poäng vardera och körde mycket stabilt och snabbt.

Däremot så gick det inte alls bra för Sebastian Aldén som inte hade någon fart alls och det blev bara en poäng. Lite synd eftersom det tydligen och tyvärr inte kommer att bli så många chanser till för honom.
Andreas Bergström hängde inte heller med och inte Christian Agö som fick köra ett heat.
Ludvig Lindgren tog en andra plats i det andra reservheatet och körde där riktigt bra. Det var synd att han krashade i första för där hade det kanske gått att ta två poäng till. Men sånt vet man ju inte.

Men det behövs en till stark förare för att reservsystemet ska passa ihop och nästa vecka är Lukas Dryml tillbaka mot  Elit Vetlanda. Och för att det ska bli vinst där måste han köra bra och det vet vi alla att han kan.

Dackarna 56
1. Peter Karlsson 11+4
2. Hans Andersen 13+1
3. Fredrik Lindgren 14+1
4. Sebastian Aldén 1
5. Andreas Jonsson 14
6. Ludvig Lindgren 2
7. Andreas Bergström 1
8. Christian Agö 0

Rospiggarna 40
1. Greg Hancock 5
2. Mateusz Szczepaniak 3+2
3. Janus Kolodziej 7+1
4. Charlie Gjedde 6
5. Andreas Messing 1+1
6. Travis Mcgowan 8+1
7. Chris Slabon 8+1
8. Jonas Messing -

Publik: 3873

Övriga matcher:
Lejonen - Elit Vetlanda 56-40
Hammarby - Västervik 52-44
Indianerna - Piraterna 50-45
Smedarna - Masarna Avesta 46-20
Tabell

Inför Dackarna - Rospiggarna

Äntligen match i Målilla och nu ska Dackarna möta formstarka Rospiggarna som bland annat vann över Västervik i den första omgången.
Vinst mot Dackarna ikväll tror jag inte och hoppas jag inte på. Dacke-förarna har kört bra på sistone har ändrat om lite i laget. Det var tänkt att Troy Batchelor skulle få chansen igen, men han har kört sönder sina motorer och ville därför inte köra ikväll. Det var försent att kalla in Lukas Dryml och därför får nu Sebastian Aldén chansen att visa vad han går för. Och jag hoppas att han utnyttjar den väl, för så många chanser till kanske det inte blir.
I och med att Aldén kör ikväll får Andreas Bergström återigen plats på reserven tillsammans med Ludvig Lindgren.
Vilket gör att reservplatserna blir lite starkare.
För övrigt så kör Topp-4, men med en ny laguppställning. Peter Karlsson och Hans Andersen, Fredrik Lindgren och Sebastian Aldén matchas ihop. Men Andreas Jonsson är fortfarande nummer fem.
De har kört stabilt den senaste veckan - både i Polen och England. Fredrik Lindgren har dock fortfarande problem i Polen, men trots det vet vi att han kör bra i både i England och Sverige. Hans Andersen har dessutom deltagit i en del av de Danska Mästerskapen och slutade tvåa efter Nicki Pedersen.
Det kommer bli en jämn match men jag tror att Dackarna vinner och det behövs inför derbyna som väntar.

Dackarna
1. Peter Karlsson
2. Hans Andersen
3. Fredrik Lindgren
4. Sebastian Aldén
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Andreas Bergström
8. Christian Agö

Rospiggarna
1. Greg Hancock
2. Mateusz Szczepaniak
3. Janusz Kolodziej
4. Charlie Gjedde
5. Adam Shields
6. Travis McGowan
7. Andreas Messing
8. Jonas Messing

Bilder Lejonen - Dackarna

Här är mina bilder från matchen Lejonen - Dackarna som är tagna från läktarplats.

Lejonen - Dackarna

          

Lejonen - Dackarna

En inställd förlust

Från publikplats så såg det allmänt lojt och uppgivet ut bland dacke-förarna. Såklart åkte jag hem med en extra besviken min. Men efter att ha läst tidningarna idag så får jag en helt ny syn på matchen.
Inställningarna stämde inte alls och jag kopierar ett citat av Morgan Andersson från Vimmerby tidningen för att förtydliga det hela lite:
"- Vi vinner sista fem heaten med 18-12 och det är det vi får ta med oss. Vi hade väldigt svårt att hitta inställningarna.
Varför?
- För att nästan ingen i vårat lag kört här tidigare. Det skiljde exempelvis sex "kugg" på de cyklar Hans Andersen började med mot dem han avslutade med."

Det säger en hel del och då förstår man genast varför det såg så lojt ut. Man kan ju inte hänga med i starten eller fightas om man inte har farten.
Man kan säga att matchen var avgjord redan i det sjunde heatet. Det blev inte ett poängövertag i ett heat för dackarna försen i det tolfte heatet och då i Dackarnas sista toppning för kvällen. Toppningen var också en misslyckad del för Dackarna då det aldrig stämde. Nära var det men inte tillräckligt.

Fredrik Lindgren körde trots allt bra hela kvällen igenom, men han saknade den där toppen; en heatseger. Peter Karlsson hade en katastrofal början men kom igång mot slutet. Hans Andersen och Andreas Jonsson blandade bra och dåliga resultat. Det som saknades bland dessa poängplockarna var toppen som de måste hå i svåra matcher och ikväll fanns den inte där.
Angående Troy Batchelor, som fick köra två heat utan att ta poäng, så tror jag att han kommer igen. Visst, han körde bra i Gislaved tidigare men det är helt annat motstånd. Jag tror att han kan köra riktigt bra om han får chansen några gånger på hemmabanan.

Christian Agö, som ersatte Isomettä hade ingen chans och det ska man kanske inte räkna med heller. Men Ludvig Lindgren körde bra, men hade enormt oflyt. Han hade problem med andra kurvan som ställde till det för han i både första och andra reservheatet. I första så tappade han andra platsen där till Ricky Kling och började direkt jaga honom och det blev lite för trångt så Ludvig vurpade. I andra reservheatet som höll på att bli kvällens bästa heat så ledde han framför näsan på David Ruud, men fick på det tredje varvet res på målsträckan och Ruud tog sig om. Om det inte hade hänt så hade Ludde vunnit heatet och det skulle varit riktigt skönt med tanke på Anders Fröjds uttalande i dagens barometer då han säger att "Dackarna har egentligen ingen förare på reserven".
Ludvig Lindgren är mycket väl kapabel att slå till exempel deras Ricky Kling och tydligen med en bra start även David Ruud.

Många kallar Lejonens vinst för skräll, men lite senare i säsongen tror jag att det inte kommer vara en skräll. För flera lag kommer att få problem där. Lejonen var förtjänta vinsten men det osportsliga som till exempel Ulamek gjorde i heat sju måste bort. Ulamek vurpade i första sväng och cyklen låg på redan på gräsmattan och Ulamek satt på kanten och såg att Nicki Pedersen var påväg att bli omkörd av Hans Andersen. Ulamek satt kvar och fick omstart för samtliga förare. Kunde inte han tagit ett steg och låtit heatet fortsätta. Jag är ärlig; ett steg var det som behövdes. Inget mer. Mycket osportsligt och dåligt.

Personligen så kommer jag glömma förlusten snabbt. Nu har i alla fall de kört på banan för första gången i många av förarnas liv. Kommer det behövas en vinst i slutspelet så är vi mer förberedda då än nu.
Nästa vecka blir det äntligen hemma-match igen och då mot Rospiggarna, vilket vi ser fram emot.

Lejonen 52
1. Nicki Pedersen 14
2. Sebastian Ulamek 5
3. Tomasz Jedrzejak 9
4. Mariusz Wegrzyk 3
5. Piotr Swiderski 8
6. Ricky Kling 4
7. David Ruud 9
8. Anton Göthberg  -

Dackarna 44
1. Fredrik Lindgren 10
2. Troy Batchelor 0
3. Hans Andersen 10
4. Peter Karlsson 10
5. Andreas Jonsson 11
6. Ludvig Lindgren 2
7. Christian Isomettä -
8. Christian Agö1

Publik: 3 564

Övriga resultat:
Vetlanda - Smedarna 53-43
Västervik - Indianerna 56-39
Masarna Avesta -  Bajen 44-52
Piraterna - Rospiggarna 47-48

Säsongens första smålandsderby

Ikväll körs säsongens första smålandsderby då Dackarna möter Lejonen i Gislaved.
Dackarna har ett par ändringar inför kvällens match om man jämför med de tidigare matcherna.
Lukas Dryml utgår för han ska köra de tjeckiska mästerskapen och då får därmed Troy Batchelor elitserie-debutera. Vilket jag tror kan bli en riktig höjdare!
För att Troy ska få plats i laget får därmed reserven Andreas Bergström utgå och han ersätts av Christian Isomettä som har gjort en comeback. Detta för att Dackarna ska komma under taksnittet.
Hans Andersen finns med i laguppställningen, men det har varit lite frågetecken kring honom i ryktes vägar att han inte kör ikväll med tanke på kraschen och hur han verkade hämmad av den i GP:et. Vilket självklart skulle vara ett stort avbräck för Dackarna för Hans kan avgöra oavsett form och han är den enda som "vågar" gå på Nicki. Jag hoppas in i det sista att han kör och det verkar även som att han kommer göra det eftersom det inte stått något i dagens tidningar.
Peter Karlsson, Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren och Ludvig Lindgren är som vanligt med i startuppställningen och "måste" köra bra ikväll för att det ska sluta med Dacke-vinst. Och om man kollar på formen på de förstnämnda, så är det bra ut.
Andreas Jonsson körde i Polen i söndags och tog 13 poäng och igår körde han i England och tog 17poäng.
Även Peter Karlsson körde i Polen där han tog 12poäng.

Igår blev det även bestämt att jag åker iväg till Gislaved idag. Jag hoppas på dackeseger och tror även att det kommer bli en sådan, dock väldigt knapp. För av någon anledning så blir det alltid gruvligt jämnt när jag åker lite längre bort än vetlanda/västervik för att se på speedway (Norrköping räknas ej). Jag var till exempel i Hallstavik 2006 på den retliga ett-poängs förlusten mot Rospiggarna som hade slutat lika om inte Dackarna hade fått 5-0 emot sig. Matchen uppe på gubbängen förra året var och en tung förlust.
Men jag hoppas att trenden ska vända och att jag får se Dackarna vinna ikväll.

Lejonen
1 Nicki Pedersen
2 Sebastian Ulamek
3 Tomasz Jedrzejak
4 Mariusz Wegrzyk
5 Piotr Swiderski
6 Ricky Kling
7 David Ruud
8 Anton Göthberg

Dackarna
1 Fredrik Lindgren
2 Troy Batchelor
3 Hans Andersen
4 Peter Karlsson
5 Andreas Jonsson
6 Ludvig Lindgren
7 Christian Isomettä
8 Christian Agö

GP Leszno

Det blev en tung Gran Prix-kväll för de fyra dacke-förarna.
Bäst gick det för Andreas Jonsson som hade en lysande inledning på kvällen med två raka heatsegrar. Tyvärr så tappade AJ mot slutet ch slutade sjua i grundomgången. Semifinal blev det, men på grund av hans placering fick han ett hopplöst spår och där slutade AJ:s kväll.
Fredrik Lindgren tog poäng i alla heat, men att ta 7poäng (1,1,1,2,2) räcker inte för en semifinal denna gången heller och han hamnade på en retlig nionde plats, precis som i Krsko. Det är en av de där ettorna som behöver höjas, samt en heatseger. Men Lingrens tid kommer.
Hans Andersen kunde jag inte känna igen. Han kom ganska bra iväg från starten, men farten var totalt borta. Jag tror säkerligen att det var kraschen som hämnade honom, men att skylla på det vill Hans inte. Han körde in sex poäng och tappade därmed i totalställningen.
Lukas Dryml hade en nattsvart kväll och tog endast två poäng. Det går helt "enkelt" inte bara, det är något som absolut inte stämmer och jag hoppas att han kommer underfunn med vad.
Finalen vanns av Leigh Adams före Greg Hancock som båda körde dominerande under kvällens GP. De tog 20poäng vardera som är mycket värdefulla i den totala GP-tabellen. De tog fyra poäng mer än kvällens trea, Nicki Pedersen som fick kämpa för kvällens poäng.
På en ledsam fjärde plats slutade kvällen wild card-förare, Jaroslaw Hampel som ensam fick representera Polen i finalen. Hampel hade tidigare under kvällen imponerat stort och vann sitt semifinal-heat. Men i finalen så fick Hampel en urusel start och det från kvällens bästa bana och var hopplöst efter. Då förstår man att det var mycket nerver med i spelet. För vem skulle inte vara nervös inför alla dessa hemmafans som fanns på den gigantiska stadion som lät som om ett olympiskt spel skulle hållas därinne?

1. Leigh Adams  20
2. Greg Hancock  20
3. Nicki Pedersen  16
4. Jaroslaw Hampel  16
5. Tomasz Gollob  12
6. Niels Kristian Iversen  10
7. Andreas Jonsson  9
8. Jason Crump  8
9. Fredrik Lindgren  7
10. Hans Andersen  6
11. Chris Harris  6
12. Rune Holta  4
13. Krzysztof Kasprzak  3
14. Lubos Tomicek  3
16. Scott Nicholls  2
16. Lukas Dryml  2

Inför GP Leszno Polen

Ihelgen kommer jag inte kunna se GP:et för då är jag ute och tävlar. Därför kommer det dröja ett tag innan jag kommer att hinna se reprisen och kommentera det.
Men inför-snack har jag tid med.

För dacke-förarna är uppladdningen lite si och så. Hans Andersen kraschade häromdagen i England och åkte iväg till sjukhuset och något allvarligt ska det inte vara. På hans hemsida står det att han kommer att vara i Leszno idag och får se om kroppen tillåter att genomföra träningen.
En som däremot missade träningen var Fredrik Lindgren som efter flygplansmissar inte hann i tid. Men det ska enligt hans jälv inte vara några stora bekymmer eftersom han är van med banan. Dessutom så körde han bra i England, 13poäng, i torsdags.
Andreas Jonsson har vilat sedan i tisdags och visade bra form i Eskilstuna och jag tror att den håller i sig så jag hoppas med en final-plats för AJ:s del.
Lukas Dryml har jag däremot ingen direkt koll på, men han hade ju enormt oflyt i tisdags och övertygade inte.
Det ser ut lite sådär för dacke-förarna. Men AJ tror jag mycket på och Lindgren kan även ta många poäng.
Morgondagens GP, körs som sagt i Polen och då kan vi också räkna med att Gollob är minst lika vass som i GP-starten och att Krzysztof Kasprzak och Jaroslaw Hampel ger lite extra. Jag tror att dessa kan bli mycket farliga. Holta vet jag inte riktigt vad jag ska säga om, man vet aldrig med honom.
Sedan är det självklart att Nicki Pedersen ger allt och att förare som Jason Crump, Leigh Adams och Greg Hancock vill ha lite revansch.
Det är nästan otroligt vad jämt det är. Vem som hellst kan vinna imorgon. Men det skulle ju vara trevligt med AJ högst upp om han får en bra bana så han slipper chansa i starten så kan det nog bära. Eller varför inte Lindgren?

Startlista
1. Lubos Tomicek
2. Chris Harris
3. Nicki Pedersen
4. Lukas Dryml
5. Fredrik Lindgren
6. Jason Crump
7.Greg Hancock
8. Jaroslaw Hampel
9. Leigh Adams
10. Andreas Jonsson
11. Krzysztof Kasprzak
12. Hans Andersen
13. Rune Holta
14. Niels Kristian Iversen
15. Scott Nicholls
16. Tomasz Gollob

17. Damian Balinski
18. Krzystof Buczkowski

Fortsatt vinst för Dackarna, igår mot Smedarna.

Dackarna börjar säsongen bra och vann även den andra matchen i årets elitserie mot Smedarna. Resultatet blev 41-55 efter en bra dacke-insats.
Andreas Jonsson körde bra men allra bäst körde Peter Karlsson,14poäng och den tappade poängen gick till Smedarnas Wieslaw Jagus som höll ihop Smedarnas insats. Jagus tappade också bara en poäng och den gick till Hans Andersen som hade lite små-missar här och där i protokollet och likaså Fredrik Lindgren. Lukas Dryml hade en tung kväll med ett stopp och en vurpa och tog bara 3poäng. Men det känns som att det inte gör så mycket.
Dackarna höll igen det hela i alla fall. Ludvig Lindgren körde riktigt starkt och tog 7poäng. Andreas Bergström tog 4 poäng varav en heatseger i det sista reservheatet som slutade med 5-1 till Dackarna och totalt så vann Dackarna återigen reservheaten med 8-4 totalt. Tilläggas bör är att Smedarnas Kim Jansson åkte på en redig smäll i andra heatet och fick lämna speedwayovalen i ambulans till sjukhuset. Senaste rapporten därifrån är att han blir borta resten av säsongen och att lårbenet är av. Och hur svårt det är att komma tillbaka efter en sån skada vet ju Mikael Max efter den otäcka kraschen i Målilla.

Men Dackarna gjorde i vilket fall en stabil insats. I det tredje heatet tog Peter Karlsson och Hans Andersen en 5-1 och den ledningen höll sig igenom matchen och drygades ut. Det känns väldigt bra just nu och inför nästa veckas derby på bortaplan mot Lejonen. Frågan är om jag ska åka dit?

Smederna 41
1. Krzysztof Kasprzak 6
2. Krzysztof Buczkowski 8
3. Jonas Davidsson 5
4. Rory Schlein 3
5. Wieslaw Jagus 14
6. Kim Jansson 3
7. Henrik Karlsson 0
8. Robert Henderson 2

Dackarna 55
1. Fredrik Lindgren 8
2. Lukas Dryml 3
3. Hans Andersen 8
4. Peter Karlsson 14
5. Andreas Jonsson 11
6. Andreas Bergström 4
7. Ludvig Lindgren 7
8. Christian Agö

Publik: 2 674 personer
Klicka här för Bilder

Övriga resultat:
Vetlanda-Piraterna 54-42
Indianerna-Rospiggarna 47-49
Hammarby-Lejonen 54-42

Inför: Smedarna - Dackarna

Dackarna ställler upp med samma förare som i premiären men med lite omplaceringar. Plats ett och två kör nu Fredrik Lindgren och Lukas Dryml och Hans Andersen och Peter Karlsson har tagit deras platser, tre och fyra. 
En större skillnad är att den här gången ställs Dackarna mot ett betydligt bättre lag.
Dackeförarna har dock under senaste veckan visat bra form i Polen och England och Ludvig Lindgren har kvalat vidare i JVM, så vinst tror jag på emot Smedarna. Men så nödvändigtsvis stor behöver den inte bli. Smedarna är ett bra lag med framförallt Wieslaw Jagus och  Jonas Davidsson. På reserven har de Kim Jansson som kommer vinna en del heat. Deras förlust mot Lejonen gav lite fel perspektiv, för så mycket sämre än de är dem inte. Enligt mig.
Men Dackarna är bättre. AJ har kört mycket bra sedan de sju poängen i Målilla förra tisdagen. Peter Karlsson, Hans Andersen kan man alltid lita på lika mycket som att Lukas Dryml alltid kämpar. Fredrik Lindgren är ju i bra form och Ludvig är påväg till en bra form. Andreas Bergström är den enda som jag inte vet så mycket om faktiskt.
Det ser bra ut och om det lilla extra skulle behövas så tror jag att de tar fram det.

Smederna
1. Krzysztof Kasprzak
2. Krzysztof Buczkowski
3. Jonas Davidsson
4. Rory Schlein
5. Wieslaw Jagus
6. Kim Jansson
7. Henrik Karlsson
8. Robert Henderson

Dackarna
1. Fredrik Lindgren
2. Lukas Dryml
3. Hans Andersen
4. Peter Karlsson
5. Andreas Jonsson
6. Andreas Bergström
7. Ludvig Lindgren
8. Christian Agö

Antonio Lindbäck i våldsam krasch

Antonio Lindbäck drog på en sig en hjärnskakning, en fraktur på näsbenet  och fick sy några stygn i pannan efter att olyckan inträffat i en ligamatch mellan Holsted och Grindsted i Danmark.
Antonio körde på Nicki Pedersen:s bakhjul och åkte in i sargen. Därefter blev han påkörd av  Patrick Haugaard och Sönke Pedersen som inte hann att väja för Antonio som låg på banan.
Mycket olyckligt för Antonio som precis kommit tillbaka till speedwayen igen och måste nu vila ett bra tag för att bli återställd.

RSS 2.0