Vart kör Nicki nästa år?

Vilken svensk klubb har råd/plats för Nicki Pedersen i laget? 
Vart hamnar egentligen denna dansk som vill ha löneförhöjning med 2/3? Hammarby letar sponsorer innan påskriften och som jag har fattat det så gör Lejonen tvärtom. Först påskrift och sedan sponsorjakt.
Om 180 dagar så står förmodligen Nicki Pedersen på en speedway-ovall någonstans i Sverige. Det är då elitserien drar igång igen. Nedräkningen har börjat.


Kling till Lejonen

Att Ricky Kling lämnar Dackarna har länge varit klart. Och nu är det även klart att han kör för nykomlingarna till nästa års elitserie, Lejonen från Gislaved. Där är han nämligen tilltänkt att vara den svenska junioren som måste finnas med i varje elitserielag. Det betyder att han självklart kommer att få åka mer i Lejonen än vad han hade fått för Dackarna. Jag förstår att han byter klubb. Det är en tuff konkurrens hos Dackarna och med tanke på snittsänkningen inför iår så blir det svårt att låta han köra så mycket som vill.

[Ursäkta att detta blogginlägg kommer så sent, men när jag skulle publicera det så sparade jag den bara.]

Dackerykten och regeländring

Det går rykten om att de båda talanger; Kenneth Hansen(Danmark) och Troy Batchelor(Australien) är påväg till Dackarna. Om dessa två nu stämmer, samt Ludvig Lindgren ka man lugnt säga att reservproblemen är lösta.
Dessa tre är inte dåliga och vem vet om vi har tur kanske vi kan göra en "Hans Andersen", om ni förstår hur jag menar. De gör det också möjligt att se jättemånga olika intressanta laguppställningar säsongen 2008. 
Det kan bli ett roligt år igen.

En regeländring har skett och det gäller Riders Replacement som många klubbar har försökt att missbruka. Då tänker jag mest på kvartsfinalen mellan Dackarna och Piraterna då Piraterna skulle ställa upp långtidsskadade Mark Loram. Men då sa Svemo ifrån. Kaparna har också missbrukat regeln för att inte komma under golvsnittet.
Jag tycker att regeln i sig är bra och hoppas att förarna håller sig på cykeln nästa år.

Speedwaybild

296378-9

Hans Andersen och Peter Karlsson påväg mor en femetta, vilket jag hoppas att jag får se även nästa säsong ett antal gånger.

Bajen påväg ut ur elitserien?

Bajen riskerar att åka ut ur elitserien. De måste ha junioraktiviteter för att får licens i elitserien säger stadgarna. Det är såhär att Stockholm Stad har sagt att det inte får köras mer speedway på Gladö Motorstadion i Huddinge. Det är just där Bajens farmarlag, Eldarna, kör sina division 1 matcher. Och utan den banan blir det inga junioraktiviteter.
Men varför kör de inte på Gubbängen då, undrar säkert många. Men där har de ett avtal med miljövårdsmyndiheterna som säger att det får bara köras speedway där vissa dagar och tider. Där är förklaringen till att elitserie-matcherna börjar 19.30 i Stockholm och bara får köras på tisdagar.

Stockholms politiker har väll större saker att se över och ta ansvar för? Nu försöker de ta bort en sport, ett evenemang i Stockholm som är "familje-tillåtet". Det finns inga huliganer som kostar stora pengar att försöka bekämpa. Arenan behöver inte vara något märkvärdig om den inte vill ha dit stora evenemang t.ex. GP. Att det ska förstöra miljön så att det märks tror jag inte heller på. Varannan vecka körs en match. Och om vi då säger att ett heat tar 60sek i genomsnitt så kör de 16min/match. Där får man ju lägga till lite extra för träning o.d.
Vi speedwaymänniskor kräver inte så mycket.
Vi sitter på sten/trä-läktaren eller i en medtagen stol med en keps då som symboliserar vilket lag vi har om hjärtat. Vi för ett protokoll och skriver in siffror med medtagen penna och följer spänningen som förarna ger oss.
Vi klappar händerna och uppskattar våra förare för deras nerv-retande prestationer i med-och motgång.
Vi går till kiosken i pausen och köper en hederlig korv med bröd.
Vi gör inga stora rubriker, helt enkelt. Borde inte alla politiker tycka att det är skönt?
Att slippa ta hand om huliganer och lägga ned oändligt mycket pengar på arenan osv. Jag hoppas verkligen att Bajens överklagan går igenom. Annars är det skamligt. Faktum är att efter SM-finalen så var matchen mellan Hammarby och Dackarna på Gubbängen den bästa iår. Och då får man även tänka på att om Dackarna hade förlorat i finalen, så hade den inte varit bra.

GP 2008

Det blir två svenskar i nästa års GP-serie. Dacke-förarna Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren har fått varsitt permanent Wild Card till nästa års Grand Prix.  Jonsson som i stort sett varit skadad hela säsongen har trots det vunnit två deltävlingar iår och är värd en plats. Fredrik Lindgren har varit ganska övertygande hela säsongen med en tredjeplats och en semifinal-plats i de två svenska GP han har fått ett Wild card till. Men han misslyckades i GP-kvalet. Men då var han även skadad. Så värd platsen är han absolut.
Ytterligare två Wild Card har delats ut och dessa tillföll Chris Harris och Krszystof Kasprzak. Harris missade e direktplats i ett omkörningsheat i Gelsenkirchen, men med tanke på att han vann GP:et i Cardiff så känns han självklar. Kasprzak fick ett Wild Card till Polens GP i Bydgoszcz och slutade på en andra plats. Att ta sig upp på pallen på ett GP är bra och det känns väldigt dumt att välja bort en sådan förare.

Två av Gp-seriens deltävlingar kommer att köras i Sverige, precis som. 2007 års arrangörer, Målilla har sin deltävling den 16 augusti. Eskilstuna har fått säga adjö till GP:et denna gång och ersätts av Ullevi i Göteborg den 24 maj. Jag hoppas att de sköter sitt jobb denna gång, ett fiasko som år 2003 vill jag inte vara med om igen.
Med tanke på att de fått ett nytt förtroende så sköter de nog sitt jobb denna gång. Jag tycker självklart att det är skönt att Målillas GP finns med även nästa år. Det känns ju som hemma. 
 
Speedway Grand Prix 2008:
26 april Krsko
10 maj Leszno
24 maj Göteborg
14 juni Köpenhamn
28 juni Cardiff
2 augusti Prag
16 augusti Målilla
30 augusti Daugavpils
13 september Bydgoszcz
27 september Lonigo
11 oktober Gelsenkirchen

PK klar för Dackarna!

Peter PK Karlsson har skrivit på ett plus ett år för Dackarna. Vilket är oerhört kul för Dackarna att kunna bevara en sådan viktig kugge i laget. Trots den redan hårda konkurrensen i Dackarna väljer han att stanna kvar och det måste betyda att vi har en riktigt bra organisation. Han säger till TT att han vill försvara guldet, som han verkligen var delaktigt iår. Vem minns inte hans gudomligt vassa omkörningar i Västervik?
Det ser väldigt intressant ut inför nästa säsong och jag hoppas att den kommer bli minst lika kul som den här som varit.


Gelsenkirchen

Nu är GP-säsongen slut. Den avslutades i tyska Gelsenkirchen och det blev trots allt strul ett lyckligt slut för Andreas Jonsson iår. AJ vann grundtävlingen och tog sig till final genom en andra plats i semifinalen. Den andra platsen innebar att han kommer att hoppas på ett Wild Card till nästa år. Men han tog sig till final och fick en bra start som betydde ledning. Med tanke på att det i stort sett var omöjligt att köra om på banan så var det bara ett misstag som kunde hindra AJ från att vinna. Inget misstag gjordes. . Segern och de 100 000 dollar som delades ut till vinnaren var hans. Tvåa slutade Greg Hancock som är mycket positiv till att fortsätta köra GP nästa år. Trea blev Jason Crump och fyra Leigh Adams.
Det var verkligen kul att se AJ vinna och det unnade jag verkligen honom. Den tiden han under säsongen inte varit skadad, vilket inte är så mycket tid, har han kört helt makalöst bra. Inse hur bra han kommer att vara en säsong utan skador? Jag ser bara guld i mina ögon.
Men iår slutade han på en tionde plats. En poäng ifrån att få köra ett omkörningsheat om en direktpltas till nästa års GP.
Det blev som sagt omkörning av sjunde och åttonde platsen. Rune Holta och Scott Nicholls tog dessa platser och nia slutade Chris Harris. Men med tanke på Harris GP-seger i Cardiff så känns det att han likaså AJ är heta kandidater till två av de fyra Wild Card som delas ut. Datum till det är ej bestämt. 

Peter PK Karlsson var sånär på att ta sig till semifinal med missade den precis. Men PK körde riktigt bra, hade varit kul att se honom i en semi. Christian Hefenbrock chockstartade kvällen med att vinna sitt heat, sedan gick dte tyngre. Men 4poäng är en godkänd insats. Dackarnas fjärde förare, Hans Andersen, så ut som en vinnare. Men i semifinalen gick det verkligen inte som det skulle - han vurpade och drog med sig Bjarne Pedersen. Hans var också väldigt nära på att bli påkörd av Leigh Adams. Han hade verkligen tur att han inte blev ordentligt skadad. Hans slutade femma totalt, en poäng bakom Tomasz Gollob. Tredje platsen togs av Jason Crump.

Nicki Pedersen hade ingen lyckad kväll, men världsmästare är han endå. Årets tvåa blev Leigh Adams och trea Jason Crump.

Nu är Speedway-säsongen slut för de flesta förarna och för mig är den totalt slut. Nu väntar jag spänt först och främst till att de fyra Wild Carden ska ges ut. Sedan kommer Dackarna att presenteras den 22 November. 
Men självklart längtar jag mest av allt till att elitserien ska dra igång igen. Det är lång väntan, men det är den värd. 

SGP 2007
1. Nicki Pedersen 196
2. Leigh Adams 153
3. Jason Crump 124

4. Tomasz Gollob 108
5. Hans Andersen 107
6. Greg Hancock 106
7. Rune Holta 91
8. Scott Nicholls 91


9. Chris Harris 91
10. Andreas Jonsson 90
11. Wieslaw Jagus 81
12. Bjarne Pedersen 77
13. Jaroslaw Hampel 67
14. Matej Zagar 54
15. Antonio Lindback 31

Grattis Andreas Jonsson!

296378-8

Grattis AJ till kvällens GP-seger i Gelsenkirchen, Tyskland. Den är du värd.

[foto: taget av mig den 24 Juli 2007 Hammarby-Dackarna]

Sista vistelsen på G&B Arena... iår.

För några timmar sedan var jag hemkommen från min sista vistelse på G&B Arena för iår. Det var en U-21 tävling som vanns av Daniel Pytel från Polen som var ganska outstanding och tiderna var imponerande. Men som sagt så fick han mycket plats och körde fullt. Tvåa med en tappad pinne just till Pytel slutade Jonas Andersson från Rospiggarna. Sedan blev det omkörning om tredje-platsen, då tre stycken förare slutade på 11poäng. I det heatet tog Henrik Karlsson starten och höll första platsen som betydde en tredje plats.
Dackarna hade tre förare på plats; Marcus Åström, Joachim Engstrand och Kim Ingmarsson som ersatte Pontus Sundström. Poängbäst blev av dessa blev Kim Ingmarsson med fyra poäng. Marcus Åström och Joachim Engstrand avbröt tävlingen inför den sista omgången och de slutade med 2 resp. 1poäng.
Daniel Pytel var inte den enda gästen utom Sveriges gränser. Kenneth Hansen från Danmark var också på besök men genomförde endast två heat vilket slutade med 5poäng. Ingen av dessa var dåliga och man kan ju undra varför de kom till G&B Arena? Jag hoppas att de kan vara aktuella inför nästa års speedwaysäsong med Dackarna. Båda skulle kunna passa in på reservplats, med tanke på Dackarnas snittproblem. Men det finns faktiskt klubbar som har det värre, t.ex. Västervik. Vi får se hur det slutar. Det är ju ett tag kvar till att laget ska presenteras den 22 November på Kick-Offen.
Nu ska jag avsluta kvällen med att sätta mig framför tv:n och kolla på GP:et i Gelsenkirchen. Ha en bra kväll.


GP

Idag körs en U21-tävling i Målilla. Det blir en sväng dit då jag redan känner ett enormt längtan efter att få se på speedway. Startlistan finner ni här.
Senare ikväll avslutas GP:et i Gelsenkirchen i Tyskland. Det kommer bli en tuff tävling och mycket står på spel. Vem vinner bronset? Vilka blir direktkvalificerade till nästa år? Sedan så är det väldigt mycket vinstpengar. Men självklart så vill man ju få en så bra avslutning på säsongen som möjligt.
Andreas Jonsson som vill ta sig in bland topp åtta körde bra på träningen och hans cyklar går snabbt säger han på sin hemsida. Han har 13 poäng upp till åttondeplatsen och konkurrerar bl.a. med Scott Nicholls, Rune Holta och Wieslaw Jagus. Men en vinst skulle också innebära att han blir en säkrare kandidat till ett wildcard nästa år. 
Hans Andersen konkurrerar med Jason Crump och Tomasz Gollob om bronset. Hans nedåtgående form är visserligen lite oroande och det kommer bli svårt att ta bronset med tanke på att det är elva poäng upp för honom till den nuvarande bronsmedaljören Jason Crump. 
Som alla redan vet se har Antonio dragit sig ur den sista deltävlingen och därför få vi se Peter PK Karlsson ikväll. Det ska bli kul att se PK, med tanke på den fantastiska formen han hade i SM-finalen. 
Även Jaroslaw Hampel har valt att stå över GP:et ikväll och därför får Kaj Laukkanen prova på GP för andra gången iår. Det var länge lite prat om att Nicki skulle stå över kvällens GP efter en krasch, men har hunnit att samla ihop sig och ikväll kommer vi få se honom krönas på riktigt till 2007 års Världsmästare.
Christian Hefenbrock har kvällens Wild Card.
Det kommer bli en rolig kväll och jag hoppas på mycket bra speedway och en dacke-förare på pall vore verkligen hur kul som hellst. 

Startlista Gelsenkirchen
1. Matej Zagar
2. Christian Hefenbrock
3. Chris Harris
4. Tomasz Gollob
5. Leigh Adams
6. Hans Andresen
7. Nicki Pedersen
8. Jason Crump
9. Andreas Jonsson
10. Peter Karlssson
11. Wieslaw Jagus
12. Bjarne Pedersen
13. Kaj Laukkanen
14. Greg Hancock
15. Rune Holta
16. Scott Nicholls
Res Martin Smolinski
Res Tobias Kroner 

J.Davidsson lämnar Rospiggarna

Nu är det klart att det svenska stjärnskottet Jonas Davidsson lämnar Rospiggarna. Den nya-gamla klubbadressen är numera Smedarna från Eskilstuna. Personligen så hoppas jag att det går bra för hoom i Smedarna så att det inte slutar som det gjorde när han bestämde sig för att byta till Bajen(men han bytte tillbaka till rospiggarna under säsongen).
Han har länge velat emellan Rospiggarna och Smedarna, men nu verkar han ha bestämt sig.  Smedarna kommer ha en presskonferens nu i eftermiddag då Davidsson kommer att presenteras.
Andra förare som är klara för Smedarna är Wieslaw Jagus, Rory Schlein, Krztysztof Buczkowski, Nikolai Klindt  och Krzystzof Kaszprzak. Det står även klart att Smedarna nästa säsong får klara sig utan ett farmarlag.

Speedway-nytt

Idag kan man läsa i Barometern att Ricky Kling har avbrutit kontraktet och lämnar alltså Dackarna. Anledningen är att han inte har fått åka tillräckligt. Jag tycker att han har fått åka mycket, men då som han säger pga alla skador inom laget. Annars hade det nog inte blivit mycket speedway för honom. Men nu är det så här; när han har kört så har det inte gått bra för honom. Konkurrensen i laget är hård och då kan man inte ha så många dåliga dagar.
Det finns klubbar som hört av sig till Kling bl.a. Indianerna och Elit Vetlanda. Så vi får se vart han hamnar nästa säsong.

Dacke-föraren, Peter Karlsson är tveksam till fortsättning för Dackarna nästa år. Dackarna vill ha han kvar, men det är många andra klubbar som vill värva honom. Anledningen till att PK tvekar är att han vill köra alla matcher och som ni vet så kommer det minst sagt bli kärvt med snittet för Dackarna nästa år. Speciellt med tanke på att Hans Andersen, Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Lukas Dryml, Sebastian Aldén redan är klara för minst ännu en säsong till hos Dackarna. PK har fått se några troliga laguppställningar till nästa år, men är som sagt tveksam. Peter har dock nästintill bestämt sig för att inte köra i England nästa år och då är det ju klart att han vill köra i Sverige.

Historierna om Antonio Lindbäck har de flesta koll på. Han har återigen åkt fast för rattfylla och hans självförtronde ligger verkligen på botten. Han har sagt att han komer att lägga av med speedway:en, men det finns alltid en chans att ändra sig. Personligen så tycker jag att en paus räcker, innnan han börjar köra igen och då behöver han ju inte köra i alla länder eftersom det är för påfrestande för honom. Han kommer därav att avstå den sista GP-deltävlingen. Då får Peter Karlsson hoppa in och har då en chans till den enorma vinstsumman som även Dacke-förarna Hans Andersen, Andreas Jonsson och även Christian Hefenbrock som fick Tysklands Wild Card. Hefenbrock saknar liksom Peter Karlsson kontrakt med Dackarna nästa säsong.

En vecka sedan SM-guldet hamnade i Målilla.

I förrgår läste jag en speedway-krönika ur Västerviks tidningen med titeln "4 matcher, 64 heat, 192 poäng och en bonus...".  Han skriver:
"Västervik-Dackarna på Ljungheden 49-47, Dackarna-Västervik i Målilla 47-49, Dackarna-Västervik i första finalen 53-43, Västervik-Dackarna i andra finalen 51-45.
Vad blir det? Jo, 64 heat och 192-192. Under slutspelet delades inga bonuspoäng ut, men Västerviks två segrar i grundserien gav en bonuspoäng. 192+1=193. Där har våra härliga silvergrabbarm lite att suga på."


Hela hans resonemang tycker jag är helt och hållet galet. Denna man har verkligen inte kommit över finalförlusten och här hittade han något som han kunde trösta sig med. Grattis. Det roliga var att det som avgjorde till Västerviks fördel var en bonuspinne för grundomgången och det har man ju inte i finalerna.
"Man måste vara bäst när det gäller" - Har jag som dacke-supporter hört i flera år och då oftast som kränkningar med tanke på alla missade finalplatser. Och nu var Dackarna bäst när det gällde, men endå får man höra sånt. Det känns lite tråkigt, men jag börjar bli van vid att höra vad Dackarna gör för fel. Anledningen till att jag nämnde den här krönikan var att jag tycker att den är patetisk.

Men nu ska jag fira. Nu är det en vecka sedan Dackarna var bäst när det gällde och körde hem SM-guldet.
Grattis igen. Jag kan inte bli stoltare.


AJ vann Guldhjälmen

I helgen avgjordes den 59:e upplagan av Guldhjälmen i tjeckiska Pardubice . Andreas Jonsson visar en fortsatt strålande form och vann tävlingen. Bakom honom i finalheatet slutade Rune Holta tvåa och Kenneth Bjerre trea. Om formen håller i sig kan det bli riktigt kul för Jonsson i helgen då den sista GP-deltävlingen avgörs och platsern bakom den redan klara världmästaren ska bli slutgiltiga. För Jonssons del gäller det att ta sig in inom topp åtta i sammandraget för att vara säker på en GP-plats nästa år.
Men det fanns ytterligare två  Dackar på plats i Pardubice. Lukas Dryml var en av dem, men honom gick dessvärre inte lika bra för honom som det gick för Jonsson. Dryml han slutade sist i B-finalen. Christian Hefenbrock gick det bättre för. han tig sig till A-final, precis som Jonsson. Men han missade pallen och slutade femma.

På onsdagen förra veckan blev det Guld-yra för Hans Andersen och igår tog han en bronsmedalj i Polen med sitt Wroclaw. Nu helgen ska han tampas om VM-bronset i Tyskland. Men de andra kandidaterna är inte lätta att handskas med, nämligen förra årets världsmästare Jason Crump och Tomasz Gollob.

Zielona Gora vann första kvalmatchen över Ostrow i en kamp om en plats i extraligan. Fredrik Lindgren tog 9poäng av Zielona Goras 50poäng och Ricky Kling tog en av dem. I Ostrow har vi Peter Karlsson som visar att showen han bjöd på förra veckan i Västervik fortfarande går att skådas. Han tog nämligen hela 20poäng av Ostrows 43. Charlie Gjedde körde också för Ostrow och tog 9poäng.


296378-5
[Foto: Hans och Andreas firar SM-Guld]

Kvällen då Dackarna blev Svenska Mästare

Äntligen fick vi Dacke-fans fira ett SM-Guld. Jag kan verkligen inte beskriva känslan när Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson avgjorde i det femtonde heatet. Jag låg ned på gruset och blev sedan uppbörd och då kom tårarna. Helt makalöst, fantastiskt och otroligt. Nervositeten som hade stigt upp till skyarna under de senaste dagarna omvandlades till total lycka.

Kvällen då Dackarna skulle bli Svenska mästare startade med en lång, lång bilkö till Västervik. Men stämningen i kön var på topp. Tutor och flaggor syntes i stort sett från varje bil, nervositeten steg. Det var upplagt för en magisk kväll. Väl inne på Ljungheden var Dacke-klacken massiv och vid förarpresentationen utbröt det vilda vrål, ett oändligt tutande och miljontals med flagg-vajjningar.

Speedwayen drog igång, resultaten varierade mellan poängövertag mellan Dackarna och Västervik. Men det var Västervik som var betydligt vassare. De höjde sig förvånansvärt mycket sedan matchen i Målilla dagens innan. Men samtidigt så sänkte sig dacke-förarna; Lindgren och Dryml. Vilket gjorde mig och säkerligen många andra oroade. Aldén och Törnqvist hade inget att sätta emot Västerviks reserver, men de försökte och Aldén fick alltid åka på riktigt långa färder av Chris Harris.

Som tur var höjde sig Hans Andersen, Andreas Jonsson och Peter Karlsson ikväll emot vad de vanligen brukar köra. PK gjorde fantastiska omkörningar och hans första heat under kvällen var makalöst. Hans Andersen har haft det lite tungt på slutet av säsongen, men nu höjde han sig inför finalen han väntat på i nio år och körde riktigt, riktigt bra. Sedan har vi då Andreas Jonsson som tog många avgörande poäng. Heat 14 då han höll den s.k. "Mr.Gollob" bakom sig fick mig att sätta i halsen.

Ställningen totalt var länge lika eller med ett par poäng övertag för Dackarna. Och det var det som gjorde speedwayen dramatisk. Men det gällde att ta starten för att åka om var väldigt svårt. Men PK lyckades med det och tack gode gud för det. Men det var spänning, för alla ville och trodde på att SM-guldet skulle hamna hos "sig".  Nomineringsheaten blev helt avgörande. Inför det första nominerades Andreas Jonsson som varit suverän under kväll och Fredrik Lindgren som endast hade tagit en poäng. De ställdes emot Tomasz Chrzanowski och Niels Kristian Iversen som tillsammans under kvällen kört ihop två stycken 5-1 till Västervik.
Andreas Jonsson tar starten och är överlägsen. Lindgren var också bra med i starten men blev omkörd av Niels Kristian Iversen. Chrzanowski kämpade för att ta ifatt på Lindgren men han lyckades inte och SM-guldet till Dackarna var klart med ett återstående heat.
Det sista heatet kördes av Dackarnas lagkapten Hans Andersen och av den förra, Peter Karlsson.

Att Dackefansen och ledningen väntat på detta märktes tydligt då glädjen blandades med tårar.
Att Hans väntat på det här märktes mer än väl då jag aldrig i mitt liv sett honom så avslappnad och glad.
Att det här Sm-guldet var speciellt hos alla förare märktes och de erkände det.
Att detta var en historisk kväll kan alla skriva under.
Jävlar, det är för bra för att vara sant.
Dackarna är Svenska mästare.

SM GULD

Grattis mitt kära Dackarna till 2007 års SM-GULD. Det är ni verkligen värda. Kvällen i Västervik fick mig att gråta av lycka. Ni har kämpat väl under hela säsongen. Jag ser fram emot ännu en säsong vid er sida. 
Ännu en gång; ett STORT Grattis till Svenska mästarna, Dackarna.

296378-6
 

Dackarna eller Västervik?

Just nu är den frågan oerhört het. Efter gårdagens match så leder Dackarna med 53-43 över Västervik. Men ikväll fortsätter den och det kommer bli jämt och mina nerver kommer att sättas på prov ännu en gång. Jag är mycket nervösare idag än jag var igår. Det är precis som Jonsson sa; Det är bara halvtid.
Ikväll kan det lika gärna bli tvärtom eller så går det vägen. Jag hoppas självklart att Dackarna tar hem guldet. Det skulle vara så jävla kul. Alla dessa år man har följt dem i både med-och motgångar och de har verkligen haft båda två. Många kallar Dackarna "köpe-lag", men det är alla lag. Tänk om alla lag skulle köra med sina så kallade "egna" förare då hade det inte blivit någon elitserie. Och att förare byter klubbar beror på att de själva vill byta. Mycket hanldar om pengar, annars klarar de inte av deras ekonomiska situation. Det är ju mänskligt. Mycket slit har lagts ner på just speedway häromkring att få Gp-status och ett bra lag. Därav är det tråkigt att man får höra massa kränkande från andra supportrar. Vissa klubbar satsar mer än andra, svårare än så är det inte.
Mer om detta kommer förmodligen i senare inlägg.
Gårdagens match var rolig att se. Jonsson, PK och Lindgren visar jättebra form. Hans vet vi alla kan bättre, likaså Dryml. Media har dragit upp mycket om dessa "reserv-kamper", vilket är lite för uppdraget. Sebastian Aldén ska egentligen inte ha något att sätta emot Chris Harris, men han försöker vilket är det viktigaste. Det var inte hans mest lyckosamma kväll; kom för sent till starten och föll av cykeln två(?) gånger. Sedan fick han låna AJ:s cykel, vilket var väldigt viktigt. Alla poäng som kommer från reserven är viktiga. Robin Törnqvist lyckades inte ta någon poäng på sina två heat, men det förväntade åtminstone inte jag att han skulle göra. Men om han gör det ikväll är det verkligen viktigt.
Västerviks förare glänste inte riktigt igår som de brukar. Ulamek, vad är det med honom? Iversen trodde jag kunde bli farlig inför matchen, men det var han inte. Deras "ess" är Harris och Gollob som kommer på yttern som en kanon. Och jag tror att de blir mycket farligare i kväll. Därför jag jag inte ut någon guldvittring i förhand. 
Lagen inför ikväll är dessamma som igår.
Nu ska jag snart påbörja min avfärd till Västervik, väl mött.

RSS 2.0