Line Up, Grand Prix Leszno

Här kommer startordningen till årets första GP i Leszno.

1. Chris Holder
2. Tomasz Gollob
3. Fredrik Lindgren
4. Chris Harris
5. Janusz Kolodziej
6. Nicki Pedersen
7. Andreas Jonsson
8. Rune Holta
9. Greg Hancock
10. Emil Sayfitdinov
11. Jaroslaw Hampel
12. Kenneth Bjerre
13. Jason Crump
14. Damian Balinski
15. Antonio Lindbäck
16. Artem Laguta

Banreserver
17. P. Dudek
18. M. Janowski

/ Louise

Fina resultat av Lindgren i England

Under tisdagskvällen så möttes Fredrik Lindgren och Ricky Kling i engelska Elite Leauge. Lindgren, som kör för Wolverhampton Wolves, körde riktigt bra och tog full pott, 18 poäng. För Ricky Kling, Belle Vue, gick det inte lika bra för och lyckades bara köra in 4+1 poäng. Wolverhampton, med Lindgren i spets, vann matchen enkelt med hela 20 poäng marginal, 56-36.

På onsdagskvällen körde Fredrik Lindgren igen. Denna gång i ett par-mästerskap i England. Lindgren tillsammans med Tyron Proctor representerade Wolverhampton Wolves och slutade på en fjärde plats. Lindgren, körde återigen mycket bra och tog 14 poäng. Endast Troy Batchelor med sina 15 poäng tog fler poäng än Lindgren. Par-mästerskapet vanns av Poole Pirates bestående av Chris Holder och Darcy Ward.

/ Louise

Målilla Challenge

Mitt i ett massivt tenta-pluggande kommer här en försenad rapport från tisdagens Målilla Challenge. Eller ja, rapport och rapport. Det finns egentligen inte mycket att säga, då resultaten var ganska förväntade. Jurica Pavlic var den som gav det mest positiva intrycket. Han tog full pott och hade dessutom bra heat-tider. I och med att jag själv inte var där är det svårt att reflektera vidare. Själv satt jag hemma och var orolig att någon mer skulle köra i och skada sig. Dackarnas skadelista behöver verkligen inte utökas så nära inpå premiären. Det har ju faktiskt tillkommit en på listan, nyförvärvet Daniel King, som i Polen under måndagen skadade ryggen. Hur länge King väntas bli borta är ännu oklart.
Precis som i detta inlägg, tror jag, att tävlingen kom väldigt mycket i skymundan av just skadeproblemen.

Dackarna
1. Andreas Jonsson (2,3,3,N,3,N) 11
2. Daniel Henderson (0,2,0,1,0) 3
3. Artur Mroczka (3,1,2,2,3,1,2) 14
4. Joel Larsson (0,0,1,0,0,1) 2+1
5. Rune Holta R/R
6. Jonas Engdahl (M,1,0,2) 3
7. Eric Åshede (3,1,1,1) 6+1

Målilla
1. Jurica Pavlic (3,3,2,3,3) 14+1
2. Linus Eklöf (1,2,3,1) 7+2
3. Robin Aspegren (2,1,2,1) 6+2
4. Anders Mellgren (1,3,2,2,0) 8+2
5. Jason Crump (2,3,3,2,N) 10 
6. Henrik Lindqvist (T,R,R,3) 3
7. Oskar Karlsson (2,0,0,0,0) 2

Publik: 553

/ Louise

Inför Målilla Challenge

Idag har Dackarna Press and Practice och i samband med det är det ikväll dags för den interna tävlingen, Målilla Challenge. Lite överraskande finns Elit Vetlandas Jason Crump med i laguppställningen, vilket jag tycker ger tävlingen en extra spets. Antagligen har han blivit tillfrågad eftersom en hel del av Dackarnas förare som inte kan vara med ikväll. Fredrik Lindgren och Ricky Kling kör match i England, Hans Andersen är skadad och senast på frånvarolistan hittar vi Rune Holte som igår kraschade rejält i en seriematch i Polen. Det ryktades om en bruten handled men enligt en intervju av Barometern med Dackarnas lagledare, Mikael Karlsson, så ska de inte vara någon större fara med Holta. Han ska dock ha rejält ont i fingrarna men beräknar att kunna köra helgens Grand Prix i Leszno.

Trots att många förare saknas ikväll hoppas jag att det blir en bra kväll för er som tänkt åka dit. Vädret är det verkligen inget fel på och förhoppningsvis kan det bli en och en annan fight mellan Jonsson och Crump.

Kvällens laguppställningar:

Dackarna
1. Andreas Jonsson
2. Daniel Hendersson
3. Artur Mrozcka
4. Joel Larsson
5. Rune Holta R/R
6. Jonas Engdahl
7. Eric Åshede

Målilla
1. Jurica Pavlic
2. Linus Eklöf
3. Robin Aspegren
4. Anders Mellgren
5. Jason Crump
6. Henrik Lindqvist
7. Oscar Karlsson

/ Louise

Välkommen tillbaka!



Jag har länge haft ett upphåll med denna speedwayblogg. Men nu till säsongen 2011 har jag valt att ge den liv igen. Precis som innan kommer det råda fokus på Dackarna som ikväll "startar" säsongen med deras press and practice. Förutom på denna blogg, där jag kommer vädra mina tankar fritt, så skriver jag även för aktuellspeedway.se där jag har ansvaret för Dackarnas hemmamatcher. Jag hoppas att ni väljer att följa denna blogg och delta genom att kommentera.

/ Louise

RSS 2.0