Laguppställning Indianerna - Dackarna

Indianerna
1. Jesper B Monberg
2. Adrian Miedzinski
3. Matej Ferjan
4. Magnus Zetterström
5. Piotr Protasiewicz
6. Simon Gustafsson
7. Henrik Gustafsson
8. David Rohlén

Dackarna
1. Peter Karlsson
2. Fredrik Lindgren
3. Hans Andersen
4. Lukas Dryml
5. Andreas Jonsson
6. Nicolai Klindt
7. Ludvig Lindgren
8. Christian Isomettä

Tung kväll i Cardiff

Det var ingen lyckad kväll för Dackeförarna på Millenium Stadium som alla behövde mer poäng än vad de lyckades kör ihop.
Andreas Jonsson och Hans Andersen lyckades ta sig till semifinal som åtta resp. sexa. Där tog det stopp för de bägge.
AJ hade tidigare under kvällen kört jämt men utan någon riktig topp. I semifinalen fick han bana 3 då han inte hade några andra valmöjligheter eftersom han var sista man. Bana tre hade endast Niels Kristian Iversen vunnit ifrån.
AJ chansade i starten två gånger men domaren var inte nöjd uatn räknade det som rullstarter och i det tredje startförsöket var AJ hopplöst efter redan från start och kvällen var över. De 8 inkörda poängen är för lite att lägga till i den totala summan för att hänga med i toppen nu när slutet närmar sig.

Hans Andersen körde stundtals strålande och stundtals dåligt under grundomgången. I semifinalen valde han överraskande bana 3 när han kunde ha fått den bra fjärde banan. I den första starten såg det riktigt bra ut och var först tillsammans med Leigh Adams ut ut startkurvan, men då hade Nicki Pedersen vurpat pga Leigh Adams bakhjul(enligt domaren) och det blev omstart utan Adams. Där så hade Hans känn på final-plats i ett par varv men Nicholls blev för svår och tog den istället för Hans. Hans fick ihop 9poäng men precis som för AJ så hade han behövt några till för att hänga med i toppen, men än så länge är det inte över för de bägge.

Fredrik Lindgren körde trots stora smärtor i revbenen och det resulterade i 3poäng och mer kan man inte begära med tanke på hur det såg ut. Han tog det säkra före det osäkra och hade problem med att komma runt banan. Han vurpade i den näst sista omgången och det tog på revbenen. Men i den sista omgången körde trots allt Fredrik Lindgren.
Starkt gjort av han att genomföra tävlingen och vi får hoppas att revenen är bättre och att det går bättre i nästa GP då det verkligen gäller för honom att ta poäng då det är tajt kring åttonde platsen.
Även för Lukas Dryml blev det en tung kväll med endast en inkörd poäng.

Lyckad kväll blev det däremot för Jason Crump som till slut vann efter en kamp med tvåan Greg Hancock som bägge kört bra under grundomgången. Men mest tur hade Nicki Pedersen som knappt tog sig till semifinal. Men efter tur i två felaktiga domslut så tog han sig dit och även till final där han slutade på en tredje plats då Scott Nicholls blivit utesluten för T/T. 

Gårdagens kväll i Cardiff handlade mycket om domslut som var fruktansvärt dåliga. Skandal enligt mig.
Leigh Adams blev helt felaktigt bortdömd då han startade precis som vanligt och var först ut i startsvängen. Men samtidigt i startsvängen så viker Nicki Pedersen in från ytterbanan och touchar Adams bakhjul och glider ut i sargen. Detta poängtapp ledde till att Adams missade semifinalplats.
Även Bjarne Pedersen fick vara med om exakt samma händelseförlopp med Nicki Pedersen och blev även han felaktigt bortdömd. Bjarne som kört alldeles strålande under kvällen med fyra heatsegrar och en andraplats missade därmed en eventuell finalplats.
Mycket dåligt dömt av den polska domaren då det ska ha varit omstart för samtliga och om någon skulle blivit utesluten så skulle det ha varit just Nicki Pedersen som klarade sig ända fram till en slutlig tredjeplats.
Andreas Jonsson fick också domslut emot sig i semifinalen som fick startas om två gånger. Första starten kan jag hålla med om att AJ skulle ha blivit utesluten för det var en ganska tydlig rullstart. Men den andra däremot skulle ha blivit godkänd, för det var en riktigt start, en kanonstart! Men domaren gillade tydligen inte den heller och AJ fick dessutom en varning. Det tredje försöket gick ju inte alls och så var hans kväll över.
Mycket förhoppningar som förstördes av domaren men publiken och stämningen inne på Millennieum Stadium går inte att klaga på - helt makalöst!
Men vi får hoppas att det går bättre och blir mer poäng för Andreas, Lindgren, Hans och Dryml i nästa GP som körs i Prag den 2 Augusti. Och fram tills dess kan mycket hända.

Resultat GP Cardiff
1. Jason Crump 22
2. Greg Hancock 20
3. Nicki Pedersen 11
4. Scott Nicholls 12

5. Bjarne Pedersen 14
6. Chris Harris 10
7. Hans Andersen 9
8. Andreas Jonsson 8

9. Leigh Adams 7
10. Niels Kristian Iversen 6
11. Rune Holta 6
12. Tomasz Gollob 4
13. Krzysztof Kasprzak 4
14. Edward Kennett 4
15. Fredrik Lindgren 2
16. Lukas Dryml 1

GP Cardiff

Imorgon så körs ett viktigt Grand Prix ur svensk synvinkel. Andreas Jonsson måste börja ta in poäng för att kunna hänga med och slåss om en eventuell medalj. Felet som uppstod i Danmarks GP verkar vara löst och formen han visat o Sverige, England och Polen talar för en bra GP-insats.
Det är ett mycket viktigt GP även för Fredrik Lindgren som körde idag(fredag) för första gången sedan det förra GP:et i Danmark. Hur det slutade där vet vi; tappade poäng och en revbensskada efter krasch med Lukas Dryml.
Det ska endå ha funkat bra på dagens GP-träning när det gäller skadan trots att det fortfarande gör ont, men det ska tydligen vara rejält på bättringsvägen - vilket låter lovande. För poäng gäller det att köra ihop imorgon för att inte hamna utanför topp 8. För vi vet ju hur jämt det kan bli i slutet när det gäller just topp8 - förra året blev det omkörning.
Det ska bli kul att se morgondagens GP och jag tror att det verkligen kan bli hårt. Vem vill inte vinna på Millennium Stadium?

Startlista Cardiff Grand Prix
1. Leigh Adams
2. Lukas Dryml
3. Scott Nicholls
4. Niels Kristian Iversen
5. Chris Harris
6. Tomasz Gollob
7. Fredrik Lindgren
8. Rune Holta
9. Edward Kennett
10. Nicki Pedersen
11. Krzysztof Kasprzak 
12. Jason Crump
13. Greg Hancock
14. Hans Andersen
15. Andreas Jonsson
16. Bjarne Pedersen

17. Tai Woffinden
18. Simon Stead

Enkel seger för Dackarna

Det blev inte mycket till match när Dackarna tog emot Masarna - trots att det faktiskt var ganska jämt fram tills heat 10. Dessförinnan hade det blivit många oavgjorda heat och en överraskande 5-1:a till Dackarna i reservheatet.
Sebastian Aldén ledde för Masarna och Ludvig Lindgren jagade. Nicolai Klindt och Anton Rosén var hopplöst efter. Ludvig var nära att komma förbi Aldén men så började han sladda och hamnade sist, men tog sig snabbt om Anton Rosén efter att han också börjat sladda. Vid ungefär samma tidpunkt fick Aldén stopp och då ledde Klindt före Ludde.
Stolpe in, kan man lugnt kalla det. Men det var kul att se reserverna ta en 5-1:a.
Ett annat nämnvärt heat var det femte då Lukas Dryml visade sin vilja och tog sig från sista plats upp till första och räddade Dackarna från 1-5 till 3-3. Mycket snyggt kört av Dryml.
Men från och med heat 10 började som sagt avancemanget. Hans Andersen och Nicolai Klindt började med att köra hem en 4-2:a efter mycket bra körning av Hans Andersen.
Reservheatet nästa, som också blev 4-2 då Ludvig lindgren imponerade och vann heatet enkelt före Aldén och Klindt.
Kommande heat bjöd på dne snyggaste parkörningen ikväll då Andreas Jonsson och Niklas Klingberg fixade en 5-1:a för Dackarna. Det heatet följdes upp utav det enda återstående heatet som inte gav poängövertag för Dackarna, då Peter Karlsson vann heatet efter en snygg uppkörning 3-3.
Sedan började den riktiga slutspurten, men tre avslutande 5-1:or till Dackarna. Först ut var Hans Andersen och Andreas Jonsson som ledde från start till mål. Heatet därefter var Andreas Jonsson inblandad igen men då med Niklas Klingberg men det såg precis ut som förra - säkert.
Kvällens sista heat fick kvällens bästa Peter Karlsson och Hans Andersen köra och avslutade med en säker 5-1:a.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om matchen - det kändes som om det aldrig var på riktigt. Självklart hade det blivit annat om Leigh Adams och Emil Sajfutdinov medverkat, men nu var det inte så. Den enda Mas-föraren som visade sig var Dave Watt som faktiskt var den enda Mas att vinna heat. Men ensam kan man inte hålla upp ett helt lag.
Dackarna gjorde bra ifrån sig trots att det verkade avslaget. Eller inte för Lukas Dryml som alltid kämpar och vill inte förlora. Det var roligt att se att förra veckans krasch är som bortblåst.
Peter Karlsson och Andreas Jonsson är fortfarande i fin form och de känns nästan överlägsna då och då och för Andreas del så ser det bra ut inför helgens Grand prix i Cardiff.
Tillsammans med dessa körde Niklas Klingberg återigen bra parspeedway och visar att han har kapacitet för att köra i elitserien. Det är kul med bra back-up.
Hans Andersen såg stabilare ut denna vecka, men det har inte sett lika bra ut än så länge som det gjorde förra säsongen men trots det så plockar han många poäng.
Nicolai Klindt körde bra men måste verkligen börja hänga med i början av heaten, men det kommer någon gång i framtiden. Ludvig Lindgren imponerade idag med sin heatseger då han flög iväg från start till mål.

Nu vänder serien och returmatchet ska köras och dessutom ka bonuspoäng börja delas ut och det känns som att Dackarna är pågång. Även om det är svårt att säga efter två riktiga överlägsna segrar och en förvånande förlust. Nästa vecka kör de i Kumla mot Indianerna och det känns som att vinst på bortaplan är behövligt oavsett lag.

Dackarna 60
1. Hans Andersen 13
2. Lukas Dryml 4
3. Peter Karlsson 14
4. Niklas Klingberg 6
5. Andreas Jonsson 13
6. Ludvig Lindgren 5
7. Nicolai Klindt 5
8. Christian Isomettä -

Masarna 36
1. Dave Watt 12
2. Pawel Miesiac 3
3. Simon Stead 4
4. Steve Johnston 6
5. Kenneth Bjerre 6
6. Dennis Andersson -
7. Sebastian Aldén 4
8. Anton Rosén 1

Publik: 2 923

Inför Dackarna - Masarna Avesta

Ikväll får vi se ett starkt Dackarna ta emot ett rejält försvagat Masarna på hemmaplan och som det ser ut på pappret kommer Dackarna att köra mot en storseger.
Dackarnas lag är precis som mot Hammarby förra veckan då Fredrik Lindgren inte känner sig helt okej ännu med revbenen och han vill ju komma i så pass bra form som möjligt till helgens GP i Cardiff. Men då får Niklas Klingberg chansen igen och det ska bli kul att se honom och PK parköra igen. 

Sedan förra veckans vinst mot Hammarby har det varit många matcher i England och där har de Dacke-förare som kört visat bra fortsatt form. 
Andreas Jonsson fortsätter att visa hög klass och tog 13 resp. 14 poäng. Hans Andersen körde också stabilt och plockade in 12 resp. 14poäng.
Dackarnas nya reserv, Nicolai Klindt, har även han kört två matcher i England 3resp. 4 poäng.
I Polen har även dessa förare kört och AJ är stabil även där och tog 14poäng. Hans Andersen däremot hade en tung kväll då det bara blev 3poäng. En poäng mer hade Nicolai Klindt(4p) kört in.
Peter Karlsson har också kört i Polen och plockade in 11poäng.

Så det ser bra ut i dagsläget för Dackarna. Det enda frågetecknet är Lukas Dryml men det ska inte vara någon fara då han var i England igår och tränade.
Det är ett oerhört starkt och stabilt Dackarna som kommer att få möta Masarna utan både Leigh Adams och Emil Sajfutdinov - Adams kör bara vissa matcher och Emil hinner inte till Sverige då han har kört match i Ryssland.
Lite synd att det blir såhär för det känns inte som en riktig match för allt annat än storseger för Dackarna är en liten ögonbrynshöjare - men å andra sidan så hoppas jag att man får se några fina heat och om inte annat bra parkörningar.


Laguppställning Dackarna - Masarna Avesta

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Lukas Dryml
3. Peter Karlsson
4. Niklas Klingberg
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Nicolai Klindt
8. Christian Isomettä

Masarna Avesta
1. Dave Watt
2. Pawel Miesiac
3. Simon Stead
4. Steve Johnston
5. Kenneth Bjerre
6. Dennis Andersson
7. Sebastian Aldén
8. Anton Rosén

Lindgren avstår GP-kval

Fredrik Lindgren har fortfarande mycket ont i sina revben efter kraschen i Köpenhamns GP och nu är det klart att han tidigast sätter sig på cykeln på måndag. Detta innebär att han bland annat kommer att missa GP-kvalet som körs på lördag i Lonigo och att han nu måste komma inom topp 8 i årets GP om han ska få fortsätta köra nästa år.

Hans Andersens Testemonial - inställd

Den 4 Juli så skulle Hans Andersen haft sin jubileumstävling, testemonial, på G&B Arena. Men det har nu meddelats att den är inställd då det varit svårt att få ihop ett bra startfält. Detta på grund av att det körs semifinaler i GP-kvalet i Motala och Terenzano den 5 Juli - dagen efter Hans testemonial.
Självklart är det lite synd att den inte kan genomföras, men Dackarna och Hans Andersen hoppas kunna hitta ett nytt tillfälle senare på säsongen för att kunna genomföra någon form av jubileumstävling.

Dackarna visade mästarklass mot Hammarby

Det var en stark vilja och kämparinsats som ledde Dackarna till en stor seger mot Hammarby med 57-39.
Matchens första heat resulterade i en 5-1 av Dackeförarna Hans Andersen och Lukas Dryml. Hammarby kontrade direkt i reservheatet då Freddie Eriksson vann före Kim Nilsson.
Det var jämt fram till det femte då Dackarna började sitt avancemang - Lukas Dryml vann heatet och Nicolai Klindt tog den sista poängen. Vid pausen stod det 36-24 och då hade vi bland annat sett Nicolai Klindt ta sin första 3-poängare i Dacke-västen framför Andreas Jonsson, Rafal Dubrucki och Pawel Hlib.
Dackarna fortsatte precis som innan paus, då de endast tappat poäng i ett heat, att inte förlora några poäng förutom i det läskiga heat 13.
Det var då Lukas Dryml åkte på en ordentlig resa. Dryml var påväg att köra om Rafal Dubrucki, men körde istället in i hans bakhjul - detta klarade han. Men sedan så skulle han försöka ta sig om på innern fast då kom Martin Smolinski och täppte till den luckan och Dryml körde då rakt in i sargen och voltade runt. Då var det många som trodde att åtminstone denna säsong var över för hans del. Men så var det inte - han reste sig upp efter en lång tyst väntan och gick för att sätta sig i ambulansen. Enligt Morgan Andersson så är det ingen större fara med Dryml utan det är "bara" hans knän som svullnat upp och låren som fick de större smällarna.
Dackarna avslutade matchen genom en 5-1 då kvällens suverän Andreas Jonsson vann före Hans Andersen.

Det var en rolig match trots att Dackarna var överlägsna Hammarby. Niklas Klingberg, Fredrik Lindgrens ersättare, visade att han höll elitseriemått och är en god back-up.
Den andra nya i uppställningen, Nicolai Klindt, gjorde också mycket bra ifrån sig på reservplats och det känns skönt att reservsidan har stärkts. 6p, varav en heatseger är en mycket bra debut.
Ludvig Lindgren tog 2p då han tog andra-platsen i det sista reservheatet. Det är ett okej resultat, då man får tänka på att han körde med smärtor från brännskadan han ådrog sig i torsdags.
Lukas Dryml däremot fick smärtor från denna match - men som sagt inget allvarligt. De heat han satt på cykeln körde han bra och var taggad till tusen - kanske lite för taggad. Men det är svårt att inte tycka om hans inställning och vilja.
Peter Karlsson såg ut att få kontroll över sina inställningar, fast då på cykeln och körde bra ikväll tillsammans med Niklas Klingberg.
Hans Andersen tog mycket poäng, men såg ut att ha lite svårt med banan. Andreas Jonsson däremot flög runt banan och var särklass bäst och körde snabbast i kvällens match.
Så det var i stort sett bara positiva vibbar och det kunde ju faktiskt varit mycket värre med Lukas Dryml än vad det visade sig att vara. Nu gäller det bara att fortsätta i detta tempo och framför allt på bortaplan då segrarna måste börja komma.

Dackarna 57
1. Hans Andersen 12
2. Lukas Dryml 5
3. Peter Karlsson 12
4. Niklas Klingberg 6
5. Andreas Jonsson 14
6. Ludvig Lindgren 2
7. Nicolai Klindt 6
8. Christian Isomettä -

Hammarby 39
1. Rafal Dobrucki 6
2. Pawel Hlib 2
3. Scott Nicholls 8
4. Martin Smolinski 4
5. Matej Zagar 7
6. Freddie Eriksson 10
7. Kim Nilsson 2
8. -
Publik: 3 757

Masarna Avesta - Piraterna 43-53
Lejonen - Indianerna 58-38
Smedarna - Rospiggarna 53-43
Västervik - Elit Vetlanda 56-40

Dryml och PK vidare i GP-kvalet

I Polen kördes idag en av kvartsfinalerna i GP-kvalet och Dackarna hade tre förare vid starttejpen.
Bäst gick det för Lukas Dryml som slutade tvåa(13p), en poäng bakom Grzegorz Walasek som vann denna kvartsfinal med 14p. Peter Karlsson slutade trea med 11poäng.
Förutom PK så kvalade även svensken Daniel Nermark vidare då han tog den sista platsen och 9poäng -en poäng före utslagna Emil Saifutdinov.
Den nyblivna Dackeföraren Nicolai Klindt körde ihop 3p och slutade på en fjortonde plats.

Så Lukas Dryml, Peter Karlsson och Daniel Nermark är därmed vidare i GP-kvalet och härnäst väntas semifinal som körs den 5 Juli, antingen i Motala eller i Terenzano.

Resultat
1. Grzegorz Walasek 14
2. Lukas Dryml 13
3. Peter Karlsson 11
4. Lee Richardson 10
5. Ales Dryml 10
6. Sebastian Ulamek 10
7. Daniel Nermark 9


8. Emil Saifutdinov 8
9. Denis Gizatullin 7
10. Jarosław Hampel 7
11. Janusz Kolodziej 6
12. Oliver Allen 5
13. Maksim Bogdanow 3
14. Nicolai Klindt 3
15. Andriej Karpow 3
16. Leonid Paura 1
17. Borys Miturski 0

Laguppställning Dackarna - Hammarby

Det har skett en del ändringar i Dackarnas laguppställning i jämförelse med tidigare omgångar. Nicolai Klindt är nu klar för att få köra på reservplats tillsammans med Ludvig Lindgren.
Andreas Jonsson har tagit tillbaka nummer fem då Fredrik Lindgren inte kommer att köra på tisdag. I stället för Lindgren så får vi se Niklas Klingberg som kör sin första match med Dackarna. Fredrik Lindgren som tillsammans med Lukas Dryml kraschade i lördagens Grand Prix i Köpenhamn behöver nu vila då smällen tog hårt på revbenen.
Vi får se hur läget inför tisdagens match ser ut imorgon då lite fler matcher har körts. Men det kommer bli intressant att se Klingberg och Klindt.

Dackarna
1. Hans Andersen
2. Lukas Dryml
3. Peter Karlsson
4. Niklas Klingberg
5. Andreas Jonsson
6. Ludvig Lindgren
7. Nicolai Klindt
8. Christian Isomettä

Hammarby
1. Rafal Dobrucki
2. Joonas Kylmäkorpi
3. Scott Nicholls
4. Martin Smolinski
5. Matej Zagar
6. Pawel Hlib
7. Kim Nilsson
8. -

JVM-final för Ludvig Lindgren

Trots brännskadan på det vänstra låret kände sig Ludvig Lindgren så pass pigg att han kunde delta i JVM-semifinalen och han slutade på en åttonde plats - vilket innebär att Ludvig är klar för finalen i JVM den 5 Oktober, Pardubice Tjeckien.
Han var den enda av de fyra svenska deltagarna som kvalade vidare. Simon Gustafsson slutade nia och är därmed reserv, då de åtta främsta är klara för final. Linus Eklöf slutade som elva och Kim Nilsson kom på 18 plats då han fick avbryta tävlingen efter en vurpa.
Dackarnas Troy Batchelor vann dessutom detta kval med maximala 15p.

Klara för JVM-final från den första semifinalen är:
Troy Batchelor
Tai Woffinden
Chris Holder
Morten Risager
Grzegorz Zengota
Lewis Bridger
William Lawson
Ludvig Lindgren

Blandade nyheter

  • Igår kväll fick Ludvig Lindgren åka till sjukhus då han körde i allsvenska för Örnarna mot Vargarna. I första kurvan på tredje varvet blev det trångt och Ludde blev tvungen att väja och fick tvärställ - bakskärmen gick sönder och han fastande mellan sadeln och bakdäcket med det vänstra låret. Detta resulterade i ett brännsår på baksidan av vänsterlåret. På söndag är det dags semifinalen i JVM och vi får se om brännskadan påverkar det.
  • Kenneth Hansen lämnar Dackarna då han sent blev utsatt i transferfönstret då Griparna visat intresse för den unge dansken som hittills haft en tung säsong. Detta resultrade i en vakant plats och den togs nu av Tomas Topinka som tidigare kört för Dackarna (Luxo Stars)
  • Startlistan Köpnhamns Grand Prix hittar nu på denna länk (Rune Holtas hemsida)

Anledningen till denna korta information är att det just nu är Hultsfred festival och det är svårt att hänga med på alla håll.


Dålig insats av Dackarna mot ett vasst Piratlag

En sånhär insats av dacke-laget är långt ifrån godkänt. Själva förlusten kan accepteras men att det till slut blev 11poängs-förlust är inte okej. Piraterna var mycket bättre än Dackarna och var bättre än dackarna när de ska vara som starkast - efter paus. Men efter Piraternas 5-1 vinst i det andra reservheatet kom aldrig en återupphämtning utan Piraterna och Dackarna höll jämna mått.
Reservparet, Ludvig Lindgren och Andreas Bergström körde som vanligt - bra i första reservheatet, men sedan tynar det ut. Så felet låg inte där om man jämför med resultat tidigare från säsongen - men självklart måste Dackarna vara starkare där.
Den här gången var det en svag insats av topp som återigen sker på bortaplan - undantaget är dock Andreas Jonsson som körde ihop 14p på 6heat.
Men F Lindgren, Hans, Dryml och PK var alldeles för ojämna samtidigt som Piraternas Walasek, Sullivan och Balinski körde riktigt bra och Mikael Max som körde strålande från reservplats. Men Max fick sig i det första heatet se sig besegrad av Ludvig Lindgren - man måste hitta solglimtarna.
Fredrik Lindgren och Dryml tog vardera 4p och PK och Hans 7poäng vardera - det är inte normalt. Och även om Dackarna hade varit starkare på reserven så hade det inte räckt med den glesa poängskörden.
Det var bara 4heat då Dackarna hade poängövertag, varav ett reservheat.
En kort sammanfattning är att det inte stämde för Dackarna på långa vägar och att Piraterna är underskattade.
Nu väntar två hemmamatcher - men det måste börja resultera i vinster på bortaplan. Annars känns sm-guld ännu längre borta.

Piraterna 53
1. Grzegorz Walasek10
2. Ryan Sullivan11
3. Robert Kosciecha 7
4. Damian Balinski 10
5. Daniel Nermark 2
6. Linus Sundström 2
7. Mikael Max 11
8. Tobias Ingesson -

Dackarna 42
1. Andreas Jonsson14
2. Lukas Dryml 4
3. Hans Andersen 7
4. Peter Karlsson 7
5. Fredrik Lindgren 4
6. Andreas Bergström 2
7. Ludvig Lindgren 4
8. Christian Isomettä -
 Publik: 1463

Masarna Avesta - Lejonen 43-53
Indianerna - Hammarby 52-44
Västervik - Smedarna 52-44
Elit Vetlanda - Smedarna 52-44

Aldén och Bergström till Avesta

Det är helt klart nu att både Sebastian Aldén och Andreas Bergström, som båda kört för Dackarna men fått lämna plats åt två unga danska talanger, är klara för Avesta-laget.
Andreas Bergström kommer att bli skriven i Team Dalakraft och vi får önska han en bättre fortsättning på säsongen än vad inledningen med Dackarna var.
Aldén kommer även han att bli skriven i Masarnas farmarlag, Team Dalakraft. Men han kommer att kunna bli inlånad av Masarna för elitseriespeedway.
Vi får tacka Aldén för det SM-guld han var inblandad i då han gjorde många fenomenalt bra insatser för Dackarna på reservplats och hoppas att han får en bra fortsättning i ett lag där körmöjligheterna är större!

Nicolai Klindt klar för Dackarna - Aldén i transferfönstret

Ännu en ung lovande dansk är klar för Dackarna, 19-åringen Nicolai Klindt. Klindt kommer närmast från Eskilstuna-laget Smedarna men där har det i år bara blivit en körning så sent som förra tisdagen. Däremot har det blivit desto fler körnigar förra året men då i alsvenskan, i Smedarnas farmarlag, Team Bikab. Mer om Klindt kan ni läsa på hans hemsida www.nicolaiklindt.dk
Detta innebär att en förare måste lämna dacke-klubben och det är Sebastian Aldén som har hamnat i transferfönstret. Vilket jag tycker är bra - han måste få köra för att bli bättre och få ordning på det som han inte lyckats med och för det finns det inte utrymme för i Dackarna. Men förhoppningsvis i en annan klubb. Det har ryktat om masarna och deras farmarlag Team Dalakraft, men inget är ännu klart.

Statistik för Nicolai Klindt, saxat från www.dackarna.nu
Smederna 1 match, 3 heat, 2 poäng
Wolverhampton 6 matcher, 32 heat, 33 poäng
Outrup 1 match, 7 heat, 14 poäng
Zielona Gora 1 match, 2 heat, 0 poäng

Laguppställning Piraterna - Dackarna

Piraterna
1. Grzegorz Walasek
2. Ryan Sullivan
3. Robert Kosiecha
4. Damian Balinski
5. Daniel Nermark
6. Linus Sundström
7. Mikael Max
8. Tobias Ingesson

Dackarna
1. Andreas Jonsson
2. Lukas Dryml
3. Hans Andersen
4. Peter Karlsson
5. Fredrik Lindgren
6. Andreas Bergström
7. Ludvig Lindgren
8. Christian Isomettä

Claus Vissing klar för Dackarna!

Den 22-åriga dansken, Claus Vissing är klar för Dackarna. Han körde innan i Allsvenskan för Karlstad-laget Solkatterna. Men han har bara kunnat köra en match eftersom de allsvenska matcherna krockar med liga-speedwayen i England där han kör för Peterborough med bl a Hans Andersen, som ser en talang i honom.
Vissing kommer med sitt snitt 2,49 att köra på reserven tillsammans med Ludvig Lindgren istället för Andreas Bergström som enligt rykten är påväg till Team Dalakraft.
Det är meningen att Vissing ska hjälpa till att avlasta press från Ludvig Lindgren på reservsidan som fått köra mycket då Bergström aldrig kommit upp i standard.

Jag hoppas att det blir en lyckad värvning. För om det ska bli ett SM-guld iår måste Dackarna höja nivån på reservheaten. Så det är bara att välkomna Vissing och vi får se när vi får se honom i Dacke-västen. Det blir i alla fall inte nästa tisdag mot Piraterna, då det blir den vanliga reservformationen.
Vill ni läsa mer om Claus Vissing kan ni göra det på hans hemsida: www.team-vissing.com

Här är lite statistik om Claus Vissing från 2008 saxat från http://www.dackarna.nu/
Statistik2008:
Solkatterna 1 match, 5 heat, 7 poäng
Peterborough 6 matcher, 28 heat, 35 poäng
Fjellstedt 3 matcher, 19 heat, 32 poäng
Gniezno 1 match, 5 heat, 5 poäng


Det svenska laget till Lag-VM

Det svenska laget till Lag-VM  har nu förbundskaptenen Tobias Johansson tagit ut. Och det är väll inga  utropstecken som man vill få reda lite mer om, utan det blev som man trodde.
Lag-vm startar för svensk del i Coventry den 14 juli då den andra semifinalen avgörs.

Det svenska laget
Peter Karlsson
Andreas Jonsson
Fredrik Lindgren
Jonas Davidsson
Daniel Nermark
Peter Ljung
David Ruud
Mikael Max
Sebastian Aldén
Billy Forsberg

Första derbysegern

Alla var delaktiga i denna seger som inte säkrades försen det första nomineringsheatet var avgjort. Men Dackarna hade övertaget i stora delar av matchen och riktigt oroligt kändes det aldrig.
Dackarna inledde med en fem-etta genom Hans Andersen som var suverän igår kväll och Peter Karlsson mot Tomasz Gollob och Grigorijs Laguta.
Reservheatet blev en stor överraskning för de 6045 åskådarna som fick se Ludvig Lindgren vinna heatet och lyckades hålla den jagande Billy Forsberg bakom sig.
Fram till paus bjöds det på mycket bra speedway. Heat fem hae Västervik ett 2-4 läge genom hela heatet tills att Hans Andersen laddat några varv på yttern och körde förbi ledande Chris Harris på mållinjen.
I paus ledde Dackarna med fyra poäng, men efter att Västerviks reserver tagit en 1-5:a så var det lika. Men då tog Dackarnas topp fem tag i saken och fixade en ledning genom att Fredrik Lindgren och Lukas Dryml tog en 5-1:a.
Inför nomineringsheaten hade Dackarna en 6-poängsledning och genom att köra 3-3 i de sista heaten slutade matchen 51-45.


Det var verkligen en kämparinsats. Men det var Hans Andersen och Fredrik Lindgren som körde bäst och tog 13 resp. 12 poäng. Andersen var dessutom i särklass snabbast runt banan med att pricka tiden 57.5 två gånger.
Men kvällens roligaste var att Lukas Dryml fått ordning på motorerna och körde otroligt bra och visade att man fortfarande kan få se omkörningarna i samma klass som ifjol.
Andreas Jonsson körde godkänt men han har en bit upp till t ex Lindgren och Andersen i denhär matchen.
Ludvig Lindgren stod för en bra insats i det första reservheatet som han vann, men sedan hängde han inte med. Men heatsegern och de tre poäng han tog därifrån var otroligt viktigt.
Peter Karlssons ynka fem poäng är för lite för att vara honom men de poäng han tog var väldigt viktiga poäng som gav Dackarna poängövertag i tre av de fyra heaten han körde.
Västerviksförarna gav blandade resultat och körde antingen suveränt eller ganska dåligt. Imponerad blev jag av Laguta som rent ut sagt flög ifrån starttejpen. Men i nomineringsheaten flög han på den istället.

Dackarna körde ganska bra mot den första riktiga utmaningen på hemmabanan. Men det finns mer att ta ur detta lag. AJ och PK kan höja sig minst ett par snäpp till. Andreas Bergström som återigen inte hängde med måste höja sig om han får köra vidare. Men igår behövdes det inte för att vinna och att äntligen få se Dackarna vinna sin första derbyseger iår var riktigt roligt.

Dackarna 51
1. Peter Karlsson 5
2. Hans Andersen 13
3. Andreas Jonsson 8
4. Lukas Dryml 9
5. Fredrik Lindgren 12
6. Ludvig Lindgren 3
7. Andreas Bergström 1
8. Christian Isomettä 0


Västervik 45

1. Tomasz Gollob 8
2. Grigorijs Laguta 8
3. Tomasz Chrzanowski 5
4. Chris Harris 4
5. Bjarne Pedersen 9
6. Stefan Ekberg 5
7. Billy Forsberg 6
8. Jonas Andersson -
Publik: 6045 

Lejonen - Piraterna 54-42
Hammarby - Elit Vetlanda 51-44
Rospiggarna - Masarna Avesta 60-36
Smedarna - Indianerna 53-42


Inför Dackarna - Västervik

Imorgon är det återigen derby, men länsderby och då mot Västervik. Det känns lite viktigare att vinna denna matchen än de andra derbyna som körts innan. Stor del för att det är hemmabana och att västervik är just västervik.
Dackarna ställer upp med de vanliga förarna men i annorlunda uppställning. Fredrik Lindgren har tagit Jonssons pats på femman och Jonsson kör därmed med Lukas Dryml. Vilket jag tycker ser väldigt bra ut.
Det kommer bli en, återigen vad jag tror, en väldigt jämn match. Men då får de inte underprestera, inte så mycket i alla fall. Men det brukar se bra ut på G&B Arena.

Formen hos dacke-förarna är blandad. Förra veckans matcher i England visade bra resultat resulterade: AJ tog11p på 5heat, Hans Andersen 15 på 6heat och Fredrik Lindgren hann köra två heat och tog två poäng innan matchen avbröts.

Andreas forsatte att köra bra igår fast i Polen och tog 12p på 5heat. Hans Andersen körde bara tre heat  och varför det inte blev fler vet jag inte men han tog i alla all 4p. I samma matche körde PK och han måste ha haft problem med något för det blev inte ett enda poäng på 4heat.
Lukas dryml tog 6p på fyra heat så han kanske har börjat få fart på motorerna igen. Fredrik Lindgren har det tyvärr fortfarande enormt tungt i just Polen. Det blev 4p på 6heat.

Det har även körts kval till junior-vm i Piro och Güstrow. I Finland vann Linus Eklöf med 13p, en poäng mer än tvåan som var Ludvig Lindgren, 12+3. Dessa tillsammans med Simon Gustafsson och Kim Nilsson kvalade vidare i Junior-vm. Tomas H Jonasson missade sin chans och slutade åtta (de sex bästa kvalar vidare). På näst sista plats slutade Kenneth Hansen som tog 1poäng.
I Güstrow vann dackarnas Troy Batchelor och han körde dessutom fullt! Där fanns en svensk, Niklas Larsson men missade kvalet då han slutade på en åttonde plats.

Det är lite blandat men det överväger år det bra hållet - lite fundersam dock över PK. Det måste ha varit ett tag sedan det blev noll poäng? Men det finns sånna dagar. Hoppas ingen av Dacke-topp fem drabbas av den på tisdag och att reserverna kan plocka några poäng - då kan det bli vinst... för Dackarna. 

Dackarna
1. Peter Karlsson
2. Hans Andersen
3. Andreas Jonsson
4. Lukas Dryml
5. Fredrik Lindgren
6. Ludvig Lindgren
7. Andreas Bergström
8. Christian Isomettä

Västervik
1. Tomasz Gollob
2. Grigorijs Laguta
3. Tomasz Chrzanowski
4. Chris Harris
5. Bjarne Pedersen
6. Stefan Ekberg
7. Billy Forsberg
8. Jonas Andersson

RSS 2.0